Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

βίντεο Ο Βερύκιος ευχήθηκε on air στον Κορτώ για τον γάμο του

Μετά το «πόλεμο» των δύο αντρών, ήρθε η ώρα της ανακωχής και των ευχών Πριν από
σχεδόν 8 μήνες οι δυο τους βρίσκονταν σε «πόλεμο» όχι μόνο φραστικό, αλλά και μηνύσεων. Το πρωί της Παρασκευής, όμως, ο Δήμος Βερύκιος - μέσα από τη ζωντανή σύνδεση που κάνει η ραδιοφωνική του εκπομπή με την εκπομπή που παρουσιάζει η Σταματίνα Τσιμτσιλή στον Alpha - έστειλε τις ευχές του στον νεόνυμφο Αύγουστο Κορτώ, ο οποίος αντάλλαξε όρκους αγάπης με τον σύντροφό του, στην Νέα Υόρκη την Πέμπτη.



Τι και αν στο παρελθόν, η σχέση αυτή είχε προκαλέσει την ομοφοβική έκρηξη του Δήμου Βερύκιου, ο δημοσιογράφος είπε στον αέρα της εκπομπής: «Θα ήθελα προσωπικά να ευχηθώ και να δώσω συγχαρητήρια στον Αύγουστο Κορτώ και το αγόρι του, τον Τάσο, όπως μαθαίνω. Είναι είδηση. Παντρεύτηκε ένας Έλληνας συγγραφέας στην Νέα Υόρκη. Θέλω να δηλώσω ότι δεν είμαι αντίθετος στον γάμο των ομοφυλοφίλων, κάτι το οποίο εδώ και χρόνια έχω υπερασπιστεί με νύχια και με δόντια, μέχρι παρεξηγήσεως. Είμαι αντίθετος, όμως, στην πρόκληση που φέρνει αντίθετα αποτελέσματα και οδηγεί την κοινωνία σε συντηρητικά πρότυπα», είπε και εξήγησε: «Για παράδειγμα, δεν μπορώ να ακούω έναν συγγραφέα σε περίοδο κρίσης να στέλνει το συντηρητικό μήνυμα ότι η γυναίκα δεν έχει χρόνο να ασχολείται με τα κοινά, διότι είναι ταγμένη στον άντρα της. Αυτά είναι πρότυπα της δεκαετίας του '50».

Να υπενθυμίσουμε ότι ο ο συγγραφέας είχε καταθέσει τον Μάρτιο μήνυση κατά του δημοσιογράφου μετά τα ομοφοβικά σχόλια του δεύτερου από τον αέρα της ραδιοφωνικής του εκπομπής, - κάτι που είχε γνωστoποιήσει μέσα από τη σελίδα του στο facebook o Αύγουστος Κορτώ -, αν και ο Δήμος Βερύκιος είχε κάνει «δήλωση μετάνοιας», δηλώνοντας «υπευθύνως και βάσει των συνεπειών του Νόμου ότι ΔΕΝ είμαι ομοφοβικός και ούτε συμμερίζομαι τις απόψεις και τις στάσεις των ομοφοβικών».

Να υπενθυμίσουμε ακόμα ότι αφορμή του ξεσπάσματος του Δήμου Βερύκιου στάθηκε η δήλωση του συγγραφέα ότι δεν θα μετέχει στο Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη γιατί είναι αφοσιωμένος στον άντρα του και τα βιβλία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου