Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

ΣΠΑΤΑ, ΑΡΤΕΜΙΣ - «Μετακίνηση προσωπικού εντός των Υπηρεσιών του Δήμου»


Θέμα : «Μετακίνηση προσωπικού εντός των Υπηρεσιών του Δήμου»
Κύριε Γενικέ,
Με αφορμή πρόσφατες μετακινήσεις συναδέλφων από Οργανική μονάδα που είχαν τοποθετηθεί σε άλλη Οργανική μονάδα εντός των Υπηρεσιών του Δήμου και μετά την
τηλεφωνική επικοινωνία που είχατε με τον Πρόεδρο του Σωματείου μας, σας ενημερώνουμε τα εξής:
Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 72 του Ν. 3584/2007 «Κύρωση του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων» (Φ.Ε.Κ. 143 Α΄), ο Δημοτικός Υπάλληλος παρέχει τις υπηρεσίες του στο πλαίσιο μιας οργανωμένης διοικητικής μονάδας του οικείου Ο.Τ.Α., στην οποία υπάρχει και η οργανική θέση του κλάδου του. Με την τοποθέτηση, καθορίζεται η διοικητική αυτή μονάδα, στην οποία θα προσφέρει τις υπηρεσίες του ο υπάλληλος και, όταν συντρέχει περίπτωση, τα ιδιαίτερα καθήκοντα που θα ασκεί (π.χ. ως προϊστάμενος).
Η τοποθέτηση γίνεται με ατομική διοικητική πράξη του αρμόδιου προς διορισμό οργάνου (δηλαδή του Δημάρχου ή του Προέδρου του Ν.Π.Δ.Δ.) μετά το διορισμό, τη μετάταξη ή την επιλογή σε θέση προϊσταμένου.
Μετά την πράξη τοποθέτησης του υπαλλήλου σε συγκεκριμένη οργανική μονάδα είναι δυνατή η μεταβολή της θέσης του υπαλλήλου μέσα στο δήμο ή του Ν.Π.Δ.Δ.. Η μεταβολή αυτή καλείται μετακίνηση και επέρχεται με ατομική διοικητική πράξη του αρμοδίου προς διορισμό οργάνου (δηλαδή του Δημάρχου ή του Προέδρου του Ν.Π.Δ.Δ.). Για τη μετακίνηση αυτή δεν απαιτείται αίτηση του υπαλλήλου.

Σε καμία από τις παραπάνω περιπτώσεις δεν ερωτάται ο υπάλληλος αν επιθυμεί ή όχι την έκδοση απόφασης από το αρμόδιο προς διορισμό όργανο καθώς είναι υποχρεωτική, όπως άλλωστε ορίζουν οι παραπάνω διατάξεις. Επίσης για κάθε υπηρεσιακή μεταβολή ενημερώνεται ο ατομικός Υπηρεσιακός φάκελος του υπαλλήλου.
Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε αν υπάρχουν άλλες διατάξεις που ορίζουν διαφορετικά.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος 
Νίκος Κρέτσης

Ο Γεν. Γραμματέας
Πέτρος Σταρράς

5 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα τι είναι αυτό πάλι??? Από την μια έχετε συνάντηση με την Νέα Δημοτική Αρχή(μετά από πολλές άκαρπες προσπάθειες) και όπως διαλαλείτε όλα πήγαν καλά χωρίς διαμάχες και αντιδράσεις στις 21-11-2014, και καπάκι στις 25-11-2014 τα βάζετε με όλους.... Αυτό είναι κτύπημα κάτω από την ζώνη. Τόσο για την Δημοτική αρχή όσο και για τους ίδιους τους συναδέλφους που στρέφεστε εναντίον τούς,(άλλα θα ήθελα να δω και την απάντηση που σας έδωσαν στο σχετικό έγγραφο).Με αυτό το μυαλό που κουβαλάτε δεν χρειάζεται ούτε Μητσοτάκης να έρθει στον Δήμο για ελενχω το πάμε καλά κι από μόνοι μας. ΑΝΤΕ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ....!!!

      Επάγγελμα : Συνδικαλιστής

      1ον Δεν χρειάζεται το παραμικρό κεφάλαιο για να την ανοίξεις.

      2ον Δεν δουλεύεις ποτέ
      .
      3ον Πριν κανονίσεις επιδόματα, υπερωρίες, επιτροπές κλπ για τους άλλους, τα
      κανονίζεις πρώτα για σένα.

      4ον Εξασφαλίζεις το μέλλον των παιδιών σου αλλά και των λοιπών συγγενών με διορισμούς ανά το δημόσιο.

      5ον Άμεση
      πρόσβαση στα μίντια. Αν δεν είσαι τελείως κοπρόσκυλο και έχεις δική σου
      δουλειά, αυξάνεις το πελατολόγιο και τις επαφές σου.

      6ον Εξ ανάγκης μαθαίνεις τους νόμους και
      χώνεις εαυτούς και αλλήλους στις τεράστιες τρύπες που έχουν προνοήσει να
      φτιάξουν οι νομοθέτες για σένα.

      7ον Αποκτάς απίστευτες πολιτικές γνωριμίες και όταν κουραστείς να κάθεσαι, γίνεσαι βουλευτής.

      Διαγραφή
  2. Με μεγάλη μου λύπη διαπιστώνω από το έγγραφό σας πως βάλλεται εναντίον συναδέλφων.Μάλλον η ευαισθησία σας είναι επιλεκτική και συμπτωματικά μετά την 1-9-2014.Ξαφνικά όλα τώρα τα ανακαλύπτεται.Μήπως να κοιτάξουμε και λίγο τον καθρέφτη;;;;;Πάντως καλό θα ήταν να μας αναρτήσετε (εάν υπάρχει) απάντηση του Γεν.Γραμματέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κουραδο συνδικαλιστές που δεν δούλεψαν ποτέ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Την anatakti.gr δεν την εκφράζουν τα σχόλια. Αποκηρύσσει όλα τα υβριστικά, κακόβουλα και αισχρά σχόλια και παρακαλεί όλους τους σχολιαστές να χρησιμοποιούν κόσμια γλώσσα. Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποιο σχόλιο μπορεί να πατήσει <εδώ> ή στο αντίστοιχο σχετικό στο κάτω μέρος της σελίδας για να διαμαρτυρηθεί αναγράφοντας το άρθρο, την ημερομηνία και την ώρα του σχολίου που τον ενοχλεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου