Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Σαλάτα με ξινόμηλο, πορτοκάλι, αντίδια και ρόδι

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb
Μια διαφορετική σαλάτα με συνδυασμούς γεύσεων που «σπάνε» την πικρούτσικη γεύση των αντιδιών.

Υλικά
Για τη σαλάτα
4 ρίζες αντίδια
2 ξινόμηλα μεγάλα, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρούς κύβους
χυμό από ½ λεμόνι
1 πορτοκάλι καθαρισμένο καλά, με τις σκελίδες χωρισμένες
1 φλιτζάνι σπόρια ροδιού
100γρ. τυρί έμενταλ, σε κύβους
2 κουτ. σούπας glace balsamico (σιρόπι βαλσαμικού ξιδιού)
αλάτι
Για το ντρέσινγκ
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας ξίδι από κρασί
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα

Διαδικασία

Βήμα 1
Περιχύνετε τα δύο ξινόμηλα με το χυμό του λεμονιού για να μη μαυρίσουν.

Βήμα 2
Χοντροκόβετε τα αντίδια -που όπως ξέρετε έχουν μια ελαφρά πικρή γεύση- και τα βάζετε σε μια μεγάλη σαλατιέρα. Ρίχνετε τις σκελίδες πορτοκαλιού, τα ξινόμηλα, τα σπόρια ροδιού, τους κύβους του έμενταλ και ανακατεύετε έτσι ώστε τα υλικά να σκορπιστούν ομοιόμορφα στη σαλατιέρα. Αλατίζετε ελαφρά.

Βήμα 3
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε το ελαιόλαδο, το ξίδι από κρασί και τη μουστάρδα. Τα χτυπάτε απαλά με ένα πιρουνάκι και περιχύνετε τη σαλάτα σας λίγο πριν από το σερβίρισμα. Ανακατεύετε τη σαλάτα μια τελευταία φορά απαλά και τέλος την περιχύνετε με το σιρόπι βαλσαμικού.

Μερίδες : για μια σαλατιέρα
Χρόνος προετοιμασίας : 20m
Χρόνος ψησίματος : 0m
Έτοιμο σε : 20m

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου