Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Ηλ.Ψηνάκης - «Υπάρχουν δύο εναλλακτικές: Το "μαγείρεμα" και το "νοικοκύρεμα"» Βίντεο

Ο Ηλίας Ψινάκης απαντά για τα οικονομικά του Δήμου Μαραθώνα
Αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του, ο Ηλίας Ψινάκης, δεν έχει σταματήσει να δίνει
στοιχεία για τα οικονομικά του Δήμου Μαραθώνα. Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Παρασκευής, τα αίματα άναψαν για ακόμη μια φορά και ο δήμαρχος Ηλίας Ψινάκης «άστραψε και βρόντηξε». Και παρότι η «Μερσεντές» και οι «π…ες» μονοπώλησαν την περασμένη εβδομάδα το ενδιαφέρον, σε βίντεο που έχει ανεβάσει ο κ. Ψινάκης στον λογαριασμό του στο Twitter καταγράφεται όλη η ομιλία του στην οποία ενημερώνει το δημοτικό συμβούλιο για όλα όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα.

Ο κ. Ψινάκης αναφέρθηκε αρχικά στις προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα και ευχαρίστησε τους συνεργάτες τους για όλα όσα έχουν επιτύχει σε δύο μήνες, με πρώτη σημαντική προσπάθεια τη διοργάνωση του Μαραθωνίου. Αναφέρθηκε, επίσης, στο ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε από κινεζικό κανάλι παγκόσμιας εμβέλειας για τον Δήμο Μαραθώνα, τονίζοντας ότι «η Κίνα είναι τεράστια δύναμη για τον τουρισμό και ανακοίνωσε ότι «παρά το γεγονός ότι υπήρχε ένα χρέος 1, 5 εκατ. ευρώ από την προηγούμενη δημοτική αρχή που μας έσκασε στα χέρια, πετύχαμε να κερδίσουμε την παραχώρηση του κλειστού γηπέδου μπάσκετ από την Τράπεζα Πειραιώς».

Όπως επισήμανε ο δήμαρχος Μαραθώνα, από την Πέμπτη βρίσκεται στο Δήμο Μαραθώνα ένα μεγάλο κλιμάκιο της εισαγγελίας Διαφθοράς που διενεργεί εξονυχιστικό, διαχειριστικό, οικονομικό έλεγχο.

Αναφερόμενος στην ερώτηση της κυρίας Μαρίνας Χρυσοβελώνη των Ανεξάρτητων Ελλήνων για την «μαύρη τρύπα» του ταμείου του Δήμου Μαραθώνα και τα στοιχεία που διαβίβασε στην Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος ο κ. Ψινάκης απάντησε στα ερωτήματα που έθεσε η βουλευτής των ΑΝΕΛ.

«Ποια είναι η σημερινή οικονομική κατάσταση του Δήμου; Από τις υπηρεσίες του Δήμου, με επιφύλαξη, ο δήμος έχει απαιτήσεις και υποχρεώσεις. Οι απαιτήσεις που μπορεί να εισπράξει ο Δήμος στα χαρτιά είναι περίπου 16 εκατ. ευρώ. Λέω στα χαρτιά γιατί το ποσό που μπορεί πραγματικά να εισπράξει ο Δήμος είναι 2 εκατ. ευρώ. Γιατί όλα αυτά τα χρόνια εισέπραττε κατά μέσον όρο μόνο το 13% αυτών που έπρεπε να εισπράξει. Τα άλλα 14 εκατ. ευρώ άλλα έχουν παραγραφεί λόγω πενταετίας και άλλα είναι μη εισπράξιμα για διάφορους λόγους, όπως γιατί έχουν κλείσει εταιρείες για παράδειγμα.»

Πρόσθεσε, δε, πως «αν αφαιρέσουμε από τις υποχρεώσεις μας τα σχεδόν 11 εκατ. ευρώ που μπορούν να εισπραχθούν, πρόκειται ο Δήμος να παρουσιάσει μια «τρύπα» 8,8 εκατ. ευρώ (εγγεγραμμένες υποχρεώσεις). Ο κ. Ντινόπουλος ανέφερε μια τρύπα 4 εκατ. ευρώ τα οποία αφορούν μόνο το 2014».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Μαραθώνα, οι μη εγγεγραμμένες υποχρεώσεις ανέρχονται συνολικά στα 3,5 εκατ. ευρώ.

Για το αν έχει ζητηθεί αύξηση τελών, ο κ. Ψινάκης τόνισε: «Δημόσια δέσμευσή μου ότι δεν πρόκειται να αυξήσω τα δημοτικά τέλη».

Στο αν υπάρχει παύση πληρωμών στο Δήμο, αν δηλαδή μισθοδοτούνται οι υπάλληλοι», ο ίδιος απάντησε: «Όλοι οι υπάλληλοι του δήμου θα πληρώνονται κανονικά και στην ώρα τους.»

Όπως ανέφερε, δύο εναλλακτικές υπάρχουν δεδομένης της κατάστασης: «Η μία είναι το μαγείρεμα και η άλλη είναι το νοικοκύρεμα».

«Το μαγείρεμα είναι το πιο συνηθισμένη. Το να κουκουλώνεις τα οικονομικά του Δήμου. Αν το κάνουμε εμείς σε 5 χρόνια θα είναι πιο χρεωμένος και θα κληθείτε όλοι να πληρώσετε όλο αυτό το μπάχαλο που βρίσκω απαράδεκτο και ανέντιμο. Αυτή την εναλλακτική εγώ την αποκλείω. Η δεύτερη εναλλακτική που έχει μια μαγκιά, είναι αυτό που έκανε ο κ. Καμίνης στην Αθήνα. Αποφάσισα με τη σύμφωνη γνώμη των συνεργατών μου, ότι εμείς θα αναζητήσουμε άλλους πόρους για τα έργα του δήμου», κατέληξε.

Δείτε το βίντεο:



1 σχόλιο:

  1. ...ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΑΝΕΦΕΡΕ ΟΤΙ Ο ΨΙΝΑΚΗΣ ΠΛΗΡΩΣΕ ΜΕ "ΝΟΜΙΜΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ "...ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ...ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΔΑΝΕΙΟ...ΔΗΛΑΔΗ,Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΕΙΧΕ 2ΕΚ.€ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΩΣ ΑΠΟΘΕΜΑ,ΜΑ Ο ΠΙΣΩΓΛΕΝΤΗΣ ΠΡΟΑΓΩΓΟΣ ΨΙΝΑΚΗΣ ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΕΙ,ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΙΖΑ...??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου