Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Στη φυλακή 42χρονος για παιδική πορνογραφία



Κάθειρξη έξι ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Ρόδου.Ποινή κάθειρξης έξι ετών και χρηματικό πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη επιβλήθηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου σε 42χρονο από την Όλυμπο της Καρπάθου που κατηγορείται για διακίνηση παιδικού πορνογραφικού υλικού στο διαδίκτυο.

Συγκεκριμένα το δικαστήριο έκρινε ένοχο, και με πρόταση της εισαγγελέως της έδρας κ. Κυριακής Κλιάμπα, τον 42χρονο Μ.Δ. του Ε. για κατοχή διακίνηση υλικού πορνογραφίας ανηλίκων που συνδέεται με την απειρία των ανηλίκων κατά συνήθεια χωρίς ελαφρυντικό, για την οποία του επέβαλε την παραπάνω ποινή και τον απάλλαξε από την κατηγορία της αποπλάνησης ανηλίκων που δεν έχουν συμπληρώσει τα 10 έτη.

Με την ίδια απόφασή του το δικαστήριο κατά πλειοψηφία αποφάσισε η έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη για τον καταδικασθέντα και έτσι οδηγείται στην φυλακή, όπως μεταδίδει η rodiaki.gr.

Απολογούμενος ενώπιον του δικαστηρίου ο 42χρονος αποδέχτηκε την κατηγορία της κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας δηλώνοντας ωστόσο πως δεν ήταν σε καλή ψυχολογική κατάσταση την περίοδο εκείνη και πως δεν ήταν ο εαυτός του, ενώ αρνήθηκε όλα τα υπόλοιπα που του καταλογίζονται.

Σημειώνεται πως η συνεδρίαση του δικαστηρίου ξεκίνησε την Δευτέρα 3 Νοεμβρίου όμως η ακροαματική διαδικασία δεν ολοκληρώθηκε και διεκόπη για χθες το πρωί.

«Καταπέλτης» η εισαγγελέας

«Τέτοιου είδους υποθέσεις μου προκαλούν ντροπή και μεγάλη θλίψη για τους κατηγορουμένους»! Με την φράση αυτή η εισαγγελέας της έδρας κ. Κυριακή Κλιάμπα ξεκίνησε την αγόρευσή της και στην συνέχεια προχώρησε στην ανάλυση των στοιχείων που προέκυψαν από την ακροαματική διαδικασία.

Όπως είπε η εισαγγελική λειτουργός, «ο 42χρονος είχε επιλέξει συνειδητά να ζει απομονωμένος, αντικοινωνικά χωρίς ερωτική σύντροφο σε ένα μέρος όπου δεν υπάρχουν πολλές γυναίκες και να ικανοποιεί τις ανάγκες του από τις εικόνες παιδικής πορνογραφίας. Ως δεινός χρήστης του διαδικτύου, είπε η κ. εισαγγελέας, δημιούργησε την δική του σελίδα και μέσω αυτής είχε επαφή και με άλλα άτομα που έχουν σχέση με το αισχρό αυτό αντικείμενο». Η ίδια αναφέρθηκε και στην έκθεση του αστυνομικού από τον Καναδά, στην οποία καταγράφονταν τα μηνύματα που είχε στείλει ο 42χρονος κατά τις συνομιλίες του με άλλα πρόσωπα, επισημαίνοντας πως ο κατηγορούμενος «δεν έχει μετανοήσει μέχρι σήμερα για αυτά που έχει κάνει για αυτό και διαμένει απομονωμένος ακόμη και σήμερα.

Η εισαγγελική λειτουργός μίλησε και για τα δωμάτια που ενοικίαζε ο κατηγορούμενος με σκοπό όπως είπε να βρίσκεται κοντά σε παιδιά για αυτό και προσκαλούσε οικογένειες.

Η ίδια τόνισε πως η δήλωση του 42χρονου «δεν ήμουν ο εαυτός μου» δεν ήταν αληθής και πως απλώς επιχείρησε να δείξει ότι είχε μετανοήσει, κάτι που δεν ισχύει. Η κα. Εισαγγελέας σχολίασε επίσης το γεγονός ότι ουδείς από το συγγενικό και κοινωνικό του περιβάλλον δεν ήρθε να τον υπερασπιστεί, αλλά και αυτό που ο ίδιος δήλωσε απολογούμενος, ότι είχε μία σχέση στο παρελθόν στον Πειραιά που δεν ήταν ολοκληρωμένη.

Η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε από το δικαστήριο την καταδίκη του 42χρονου για την κατηγορία της κατοχής και διάθεσης ως μία πράξη, υλικού παιδικής πορνογραφίας χωρίς ελαφρυντικό και την αθώωσή του για την κατηγορία της αποπλάνησης ανηλίκων.

«Η διαίσθηση μου, λέει ότι ασέλγησε, δυστυχώς τα στοιχεία δεν αποδεικνύουν κάτι τέτοιο και πρέπει να προτείνω την απαλλαγή του λόγω αμφιβολιών» είπε χαρακτηριστικά η εισαγγελική λειτουργός.

Η σύλληψη

Ο 42χρονος συνελήφθη την Πέμπτη 3 Απριλίου 2008 το βράδυ στο πλαίσιο έρευνας που έγινε σε διεθνές επίπεδο από τις αστυνομικές αρχές των συνεργαζόμενων χωρών, για την πάταξη του φαινομένου της παιδικής πορνογραφίας.

Ο δράστης διέμενε μόνιμα στην Όλυμπο τα τελευταία χρόνια και εργαζόταν στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών του νησιού μέχρι που έληξε η σύμβασή του. Παράλληλα διατηρούσε μερικά ενοικιαζόμενα δωμάτια (μικρό ξενοδοχείο) και μία καφετέρια στη κοινότητα.

Εκεί ο 42χρονος φέρεται να είχε τοποθετήσει ηλεκτρονικούς υπολογιστές, όπου μέσω των chat rooms «προσκαλούσε» άλλους παιδόφιλους από την Ευρώπη και τον Καναδά να επισκεφθούν το ξενοδοχείο του στη Κάρπαθο έχοντας μαζί τους τα παιδιά τους προκειμένου να τα ανταλλάξουν μεταξύ τους και να πραγματοποιούν σεξουαλικά όργια!

Μάλιστα σύμφωνα με την αστυνομία, διαφήμιζε σε παιδεραστές το ξενοδοχείο του, υποσχόμενος δωρεάν διακοπές στην Κάρπαθο με μοναδικό αντάλλαγμα να ασελγήσει στα ανήλικα παιδιά τους!

Επίσης ο ίδιος χρησιμοποιώντας διάφορα ψευδώνυμα διακινούσε υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενήργησαν έλεγχο στο σπίτι του δράστη όπου είχε κρύψει επιμελώς και αποθηκεύσει σε σκληρούς δίσκους πλήθος αρχείων με πολύ σκληρό περιεχόμενο πορνογραφίας ανηλίκων.

Συνολικά κατασχέθηκαν έξι σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή με τέτοιο αρχείο, μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή με δύο μνήμες αποθήκευσης, τα οποία στάλθηκαν στη διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Σε βάρος του ασκήθηκαν βαρύτατες ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για αποπλάνηση ανηλίκων και διακίνηση πορνογραφικού υλικού στο διαδίκτυο, αν και ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται και κάνει λόγο «για παρεξήγηση που προέκυψε από πλάκα που έκανε σε συνομιλίες που είχε στο διαδίκτυο».

Μετά την απολογία του ο 42χρονος είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος σε σωφρονιστικό ίδρυμα, ωστόσο προσέφυγε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου, το οποίο τον Μάιο του 2009 αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερος έως την εξέταση της υπόθεσης του από το αρμόδιο δικαστήριο, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης του κάθε 1η και 16η του μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγύησης ποσού 25.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου