Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Παρίσι: Εκρήξεις στο κτίριο του Radio France

Παρίσι: Εκρήξεις στο κτίριο του Radio France Ξέσπασε μια μεγάλη πυρκαγιά στο κτίριο του ραδιοφωνικού σταθμού - Όπως μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ, δεν υπάρχουν τραυματίες
Αναστάτωση επικρατεί αυτή την ώρα στο Παρίσι όπου πριν από λίγο ακούστηκαν εκρήξεις και ξέσπασε μια μεγάλη πυρκαγιά στο κτίριο της δημόσιας γαλλικής ραδιοφωνίας, Radio France.

Στο σημείο έχουν σπεύσει πυροσβεστικά οχήματα και αστυνομικοί, ενώ πυκνοί καπνοί βγαίνουν από τους τελευταίους ορόφους του κτιρίου, ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστό τι προκάλεσε τις εκρήξεις.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Le Monde», οι πρώτες εκρήξεις σημειώθηκαν στον έβδομο και όγδοο όροφο του κτιρίου, ενώ όπως επισημαίνει η «Liberation», άγνωστοι παραμένουν οι λόγοι για τους οποίους δεν σήμανε συναγερμός.

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε, πάντως, η επιχείρηση απεγκλωβισμού του προσωπικού, ενώ όπως μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ, δεν υπάρχουν τραυματίες.



Το κτίριο της Γαλλικής Ραδιοφωνίας βρίσκεται στο 16ο διαμέρισμα του Παρισιού.  Τα προγράμματα των ραδιοφωνικών δικτύων «France Info», «France Ιnter» και «France Culture» σταμάτησαν να μεταδίδονται, όπως ανακοίνωσε ο διευθυντής προγράμματος του «France Info».

«Βρισκόμασταν στη μέση του προγράμματος και ξαφνικά μας ζητήθηκε να εκκενώσουμε άμεσα το κτίριο», υποστηρίζει η δημοσιογράφος Κριστίν Μονκλά που πρόσθεσε στο λογαριασμό της στο Twitter ότι όλοι οι εργαζόμενοι κλήθηκαν να εγκαταλείψουν το κτίριο, χρησιμοποιώντας τα σκαλιά.



Σημειώνεται ότι η μετάδοση του προγράμματος του δικτύου France Inter έχει διακοπεί...











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου