Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ - Πρόσωπα που δεν συνδέονται με τον Δήμο αναμιγνύονται στις υποθέσεις του

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Χρειάστηκε να προηγηθεί η έγγραφη Αναφορά του επικεφαλής της Δημοτικής μας Παράταξης κ. Νίκου Χατζηγιάννη προς τους Προίσταμένους των Διευθύνσεων του Δήμου
Μαραθώνος στις 24-9-2014 για να αποφασίσει επιτέλους η Δημοτική Αρχή να αναρτήσει στις 26-9-2014 (!!) στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ την απόφαση του Δημάρχου με την οποία ορίστηκε Ομάδα Διοίκησης Έργου στο Δήμο, η οποία είχε υπογραφεί από τις 9-9-2014 !!
Όλο αυτό το διάστημα κανείς δεν ήξερε με ποία ιδιότητα ευρίσκοντο στο Δήμο κάποια πρόσωπα και ασκούσαν εν τοις πράγμασι διοίκηση. Μάθαμε λοιπόν...
Εκείνο που δεν μάθαμε όμως είναι γιατί δεν στελεχώθηκε αυτή η Ομάδα και από γνωστούς και επιφανείς πολίτες της πόλης μας αλλά ούτε και από δημοτικούς Συμβούλους, με εξαίρεση τον κ. Λιβαθινό.
Βεβαίως δεν μάθαμε κι άλλα....
Θα τα μάθουμε όμως.
Παραθέτουμε παρακάτω ολόκληρη την Αναφορά του κ. Χατζηγιάννη :
"ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ
ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ
ΑΝΑΦΟΡΑ
Του Νικολάου Χατζηγιάννη του Αθανασίου, κατοίκου Νέας Μάκρης Αττικής, Λεωφ. Διονύσου, αριθμ. 1, Δημοτικού Συμβούλου - επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ».
Κοινοποίηση :
1. Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης
2. Υπουργό Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης.
3. Περιφερειάρχη Αττικής
4. Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής
Αξιότιμοι/ες κ.κ. Προίστάμενοι,

Τον τελευταίο καιρό καταφθάνουν σε εμέ πληροφορίες από τα ΜΜΕ αλλά και από κατοίκους και δημότες του Δήμου Μαραθώνος ότι εντός των δημοτικών καταστημάτων έχουν εγκατασταθεί και αναμιγνύονται με δημόσια έγγραφα του Δήμου, πρόσωπα τα οποία δεν συνδέονται προς τον Δήμο με καμία υπαλληλική σχέση, ούτε με άλλης μορφής σύμβαση εργασίας ή έργου και τα οποία ανήκουν στον περιβάλλον του Δημάρχου Μαραθώνος κ. Ηλία Ψηνάκη. Τα πρόσωπα μάλιστα αυτά συχνά παραμένουν εντός των δημοτικών καταστημάτων και πέραν της λήξεως του ωραρίου του προσωπικού.

Ενημερωνόμενος μέχρι σήμερα από το «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» διαπιστώνω ότι έως στιγμής δεν υπάρχει καμία δημοσιευμένη απόφαση του Δημάρχου περί πρόσληψης ειδικών συνεργατών ή Γενικού Γραμματέα του Δήμου ή Ειδικού Γραμματέα.
Περαιτέρω, καμία ανάθεση δεν έχει γίνει από την αρμόδια Οικονομική Επιτροπή σε δικηγόρο ή δικηγόρους για υποθέσεις του Δήμου που άπτονται του δημοσίου ενδιαφέροντος, παραταύτα στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο εμφανίζονται διάφορα πρόσωπα που φέρονται με διάφορες ιδιότητες ότι αναμιγνύονται με δημόσια έγγραφα και υλικό του Δήμου. Ενδεικτικά και όχι αποκλειστικά αναφέρω κάποιον κ. Τσαγγαράκη, ο οποίος εμφανίζεται ως Γενικός Γραμματέας του Δήμου ή τον Δικηγόρο κ. Λυκουρέζο ο οποίος φέρεται ότι εκλήθη και εξετάζει στοιχεία και έγγραφα του Δήμου ή ακόμη και τον αδελφό του Δημάρχου ο οποίος είναι εγκατεστημένος στο Ιδιαίτερο Γραφείο του.

Με τα παραπάνω πρόσωπα και άλλα, για τα οποία επιφυλάσσομαι να σας ενημερώσω σαφώς δεν έχω καμία διαφορά ούτε άλλη προσωπική διένεξη, πλην όμως θα ήθελα να γνωρίζω εάν πράγματι έχουν το δικαίωμα να μετέχουν των υποθέσεων του Δήμου. Και βέβαια θα ήθελα από εσάς να με ενημερώσετε περί της τυχόν προσβάσεώς τους σε Αρχεία του Δήμου που περιέχουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των δημοτών.

Σάς υπενθυμίζω ότι με την ιδιότητά σας ως Προϊσταμένων των Διευθύνσεων του Δήμου έχετε καθήκον θεματοφύλακα των πάσης φύσεως εγγράφων και αρχείων του Δήμου και βέβαια φυλάξεως αυτών και απαγόρευσης προσβάσεως σε αυτά όσων δεν έχουν έννομο συμφέρον.

Παρακαλώ να μού παράσχετε εγγράφως τις θέσεις σας.
Με ειλικρινή εκτίμηση και διάθεση συνεργασίας,
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΘ. ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου