Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΕΛ - ΑΓΝΟΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ"

Πρώτη Δημοσίευση: 03.09.2014 10:59
«ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΕΣ, ΕΣΚΕΜΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΧΕΙΡΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΜΑΣ ΘΕΜΑ»
(Με αφορμή σχόλια που αναρτήθηκαν από τον Δημήτρη Πνευματικάτο στο Facebook.
«Νεοεκλεγείς "βλάξ" δήμαρχος, ακούστηκε να λέει στο ραδιόφωνο του Σκάι, ότι είναι "περιχαρής που θεμελίωσε το δεύτερο τελευταίου τύπου ΚΕΛ στο νησί του. Είπε επίσης, ότι
προχωράει η αναβάθμιση του ήδη υπάρχοντος και μόλις τελειώσουν θα λυθεί άπαξ δια παντός το πρόβλημα λυμάτων και θα εξοικονομηθούν μεγάλες ποσότητες νερού που θα χρησιμοποιηθούν για τις καλλιέργειες. Αν άκουσα καλά, ο ¨"βλάξ" δήμαρχος είναι της Άνδρου. Ασφαλώς δεν θα έχει το Θεό του. Αφού κάποια άλλα νησιά είναι πολύ κοντά με το δικό του δεν έκανε αγώνα, μιμούμενος τους δικούς μας "νεοκενεφανείς" δημάρχους και κάποιους "Προβληματικούς" συμβουλάτορες και "Συντονιστές", να στείλει τα λύματα σε αυτά και θέλει να τα επεξεργάζεται στο δικό του νησί. Τελικά κάποιοι "δεν έχουν το Θεό τους" και χαλάνε την πιάτσα. Φυσικά για το καλό των δημοτών τους.»

Αννα Μιχαηλίδου «Άραγε αυτός ο "βλαξ" δήμαρχος της Άνδρου να βρήκε κατάλληλη περιοχή για το ΚΕΛ στο τόσο "μικρό" και τόσο "πυκνοκατοικημένο" νησί του ή φρόντισε να το υλοποιήσει δίπλα σε μόνιμες κατοικίες και πάρκα με δραστηριότητες για παιδιά...? Άραγε δίπλα στο σπίτι σας υπάρχει κανένα οικοπεδάκι να κάνουμε εκεί το ΚΕΛ του Δήμου μας που να μην ξεφεύγει βέβαια από τα σχέδια των μεγάλων επιχειρηματικών πλάνων γνωστού επιχειρηματία.... που με τόση λαχτάρα προσπαθούν κάποιοι να ικανοποιήσουν?»)
Χρειάζεται εκστρατεία ενημέρωσης απέναντι σ' αυτά που διαδίδουν ορισμένοι κύκλοι και υπηρετούν – υιοθετούν τοπικοί προχειρολόγοι, αποφεύγοντας να παρουσιάζουν τα στοιχεία που αποκαλύπτουν την από το 2000 διαπλοκή των εργολάβων και των Κυβερνώντων. Ο φίλος Πνευματικάτος δεν γνωρίζει περί "Περιφερειακού σχεδιασμού". Ότι δηλαδή η χώρα μας και η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδίασαν, έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν χρήματα και να παραχωρούν εκτάσεις, έτσι ώστε:
Α) το Αεροδρόμιο να γίνει και να επιβαρύνει (οικονομικά, περιβαλλοντικά και κοινωνικά) την περιοχή μας προς όφελος όλης της υπόλοιπης Αττικής (και της Ελλάδος)
Β) οι Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων Ψυττάλειας να γίνουν και να επιβαρύνουν την εκεί περιοχή (όμως συγκριτικά με βάση τα πρόσθετα έργα προκύπτει χαμηλότερη όχληση από εκείνη που εμείς εισπράττουμε από το αεροδρόμιο), προς όφελος όλης της υπόλοιπης Αττικής, γεγονός μάλιστα που οι Δήμοι Πειραιά και η τότε Νομαρχία αποδέχτηκαν και απάντηση σ’ αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι το έργο συνοδεύει πλήρης φάκελος με τις υπογραφές και τις αποφάσεις τους, οπότε κρίθηκε «επιλέξιμο» και σύμφωνο με τον δημοσιονομικό Κανονισμό της Ε.Ε., γι’ αυτό και πληρώθηκε η κατασκευή και αναβάθμισή του και παραδόθηκε το 2010, για όλη την Αττική, σύμφωνα με τα έγγραφα της ΕΥΔΑΠ ΑΕ (όχι δικά μας).
Γ) Το λιμάνι του Πειραιά, ως καταλληλότερο να εκσυγχρονισθεί (όπως έγινε ήδη) και να επιβαρύνει την εκεί περιοχή, προς όφελος όλης της υπόλοιπης Αττικής (και της Ελλάδος)
ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΡΓΑ (π.χ. ΧΥΤΑ) ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΒΑΣΕΙ ΕΝΟΣ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΣΤΕΝΟΚΕΦΑΛΙΑ ΚΑΘΕΝΟΣ.
Κάποιοι Κυβερνώντες και τα τσιράκια τους λίγο καιρό πριν ήθελαν να κάνουν ΧΥΤΑ πάνω στο «Ομβριόκαστρο» της Κερατέας (σημαντικότατο μνημείο πολιτισμού) και για να το πετύχουν πλαστογραφούσαν ακόμα και χάρτες και ΦΕΚ, κλπ, οπότε καλά έκανε και ο λαός της Κερατέας και τους άλλαξε τα φώτα (Όποιος θέλει να του δώσω τη μελέτη που είχα συντάξει για λογαριασμό του δήμου Κερατέας, για να καταλάβει τη σκευωρία)

Όσον αφορά το αποχετευτικό, οι ιθύνοντες του ΥΠΕΚΑ έχουν αποκαλυφθεί, αφού εκεί που απέκλειαν ρητά τη λύση Ψυττάλειας για Δήμο Παλλήνης και Σαρωνικού ξαφνικά εξέδωσαν από το 2012 ΠΡΑΞΕΙΣ ένταξης του αποχετευτικού των ανωτέρω Δήμων στις Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων Ψυττάλειας (π.χ. αποφάσεις: 1209/19.4.2012, οικ. 119075/4.5.2012, οικ. 101796/19.2.2013 του ΥΠΕΚΑ, κλπ, γιατί εμείς – ως ΟΠΑΣ – μιλάμε με στοιχεία)

Και τέλος να πω ότι σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ήδη εγκεκριμένου και «ενταγμένου» στο ΕΣΠΑ έργου, ο αγωγός για την Ψυττάλεια φθάνει στη θέση Αγ. Γεράσιμος – Σπάτων (Σας δίνω και τις συντεταγμένες: Χ=493069.74 και Ψ=4205223.81), δηλαδή σε απόσταση λιγότερη από 4 χλμ από την επιχειρούμενη

αυθαίρετη « «λύση» στο Πλατύ χωράφι (αν κάποιος θέλει να το διαπιστώσει ας δει και τις συντεταγμένες Χ=496967.39 και Ψ=4205157.00), οπότε με ποια νομοτεχνικά επιχειρήματα και ποια συγκριτικά στοιχεία κόστους – οφέλους οι λασπολόγοι μπορούν πλέον να αμφισβητούν την εφικτή και επιλέξιμη λύση σύνδεσης και του αποχετευτικού μας με την Ψυττάλεια, υπερασπιζόμενοι στην ουσία απατηλές πρακτικές διπλής χρηματοδότησης έργου, τις οποίες ήδη αποκαλύψαμε δεόντως προς τις αρμόδιες Αρχές.

Κλείνοντας θέλω να πω ότι τα επεξεργασμένα από τον ΟΠΑΣ ντοκουμέντα, που κανένας αρμόδιος έως σήμερα δεν μπόρεσε να αντικρούσει, είναι στη διάθεση των Δήμων Ρ-Π και Σ-Α, καθώς και των τοπικών φορέων (Ομοσπονδίας, συλλόγων, αλλά και απλών πολιτών)
3.9.2014
Χρήστος Ποθουλάκης

9 σχόλια:

  1. Xρήστο, η ημιμάθεια και η αστήρικτη άποψη μπορεί να καταστρέψει πόλεις...αλλά ευτυχώς ο Δήμαρχος και όλοι εμείς που στηριζόμαστε σε έγγραφα και όχι σε "φημολογίες" και "ανέκδοτα",( λες και η αποχέτευση νησιού θα μπορούσε , όπως μπορούμε ,να πάει Ψυττάλεια...! ) έχουμε και την γνώση και το τσαγανό ,να αγωνιστούμε για το καλύτερο.Τουλάχιστον αυτός ο Δήμαρχος ,έχει γνώσεις,έχει ήθος , έχει μυαλό ανοιχτό, δεν είναι "ξερόλας", και κυρίως οι "πόρτες και τα χαρτιά είναι ανοικτά"... Και "ο νοών νοείτω".....!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και "ο νοών νοεί τω".....!ΔΛΔ κε ΓΙΑΝΝΑΤΟ ειστε πληρως συμφωνος και πιστο σκυλακι του ΔΗΜΑΡΧΟΥ? Δεν ειδατε δεν ακουσατε κατι μεμπτο για τον ΔΗΜΑΡΧΟ?

    Η μεθοδευμενη ψηφοφορια να μεινει το ΡΙΒΙΕΡΑ ανοικτο, δεν σας ξενισε?

    Το εχετε συνηθισει απο την εποχη ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΥ. Η μεθοδευση να παρει αδεια θορυβου το μαγαζι που εκανε τον γαμο του δεν σας ενοχλησε?

    Η σταυρονοθεια του που επληξε και εσας μπορει να μην σας πειραξε γιατι δεν μπορειτε να κανετε αλλιως, αλλα ΟΛΑ τα αλλα ειναι ΕΡΓΑ της Νεας Δημοτικης Αρχης που ειστε μεν ο τελευταιος τροχος αλλα ειστε τροχος και σας επιρεαζει.

    Αυτο το ΗΘΟΣ μηπως εννοειτε την συμπραξη του Δ.ΜΑΡΚΟΥ με την ΧΑ?

    Μηπως εννοειτε την μυστικη συναντηση ΚΟΡΥΦΗΣ, στην ΤΑΒΕΡΝΑ, που του τα ΕΧΩΣΕ ο ΔΟΝΑΤΟΣ και το ΔΗΜΑΡΧΟΠΟΥΛΟ Χ#ΣΤ%Κ3 κοκκινησε και αμεσως τον αποκατεστησε? Αυτο λεγεται ΤΣΑΓΑΝΟ?

    Η κα ΖΗΣΗ -στα Οικονομικα- ακριβως στην θεση που ηταν επι ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΥ?

    Ο κ ΚΡΟΚΟΣ το ιδιο, μεσα σε λιγες ωρες εχει κανει οποιο αισχος μπορουσε να κανει.

    Και τον ΠΟΘΟΥΛΑΚΗ δεν τον ΘΕΛΕΙ, το εχουμε καταλαβει, γιατι ειναι ο μοναδικος που τρεχει οργανωμενα ΕΝΑΝΤΙΟΝ του ΚΕΛ.

    ΞΕΡΟΛΑΣ σιγουρα δεν ειναι, γιατι δεν ξερει τιποτα και δεν θελει να γινει ΤΙΠΟΤΑ. Αυτο που ηθελε το ΑΡΠΑΞΕ ειναι ΔΗΜΑΡΧΟΣ και τρεχει να βρει την επομενη κρατικη Θεσουλα μηπως βολευτει.

    Ειναι τοσα πολλα τα προβληματα συμπεριφορας του νεου δημαρχοπουλου σε τοσο λίγο χρονο, που θελουμε πολλες σελιδες να τα περιγραψουμε. Και ακομη ειναι η αρχη! Αλλα εσεις κατι ξερετε περισσοτερο απο εμας!

    Και "ο νοών νοεί τω".....!











    Διονύσης.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΜΑΙΜΟΥ ΕΓΙΝΕ ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ.....ΓΙΑ ΣΚΠΟΥΠΙΣΜΑ .....

      Διαγραφή
  3. 9.33, για το σχόλιο Πνευματικάτου έχεις να πεις κάτι ; Τώρα τα κουτσομπολιά της ταβέρνας ,καθόλου δεν με νοιάζουν . Πάντως πολλή πίκρα και κακομοιριά ρε παιδί μου.Τα περί Δονάτου με βάζουν σε υποψία .Παραπονέθηκε στον "πατερούλη"; Βγες εξω άνθρωπέ μου να δεις τι λέει ο κόσμος για τον Μάρκου.Σας κόβει με μπαμπάκι άμα θέλει . Αυτό πάλι να βγάζετε σπυριά μόλις ακούτε Ψυττάλεια ..Καλά πράγματι γελοιότητα να συγκρίνει την Ανδρο με τα Σπάτα-Αρτέμιδα ως προς το ΚΕΛ.η Ανδρος θα μπορούσε να πάει Ψυττάλεια μεγαλοδημοσιογράφε μου ; Διάβασε τον Ποθουλάκη.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΨΥΤΤΑΛΕΙΑ και μονο ΨΥΤΤΑΛΕΙΑ.Αλλα θα δεις πως το γυριζει το μπιφτεκι το δημαρχοπουλο.Το Τι κανει και Τι ΛΕΕΙ ο καθε ΠΟΛΙΤΗΣ χωρις ΘΕΣΜΙΚΗ ΘΕΣΗ εξουσιας ειναι λογια.Ο Δ.ΜΑΡΚΟΥ θα κανει ακομα μια τουμπα για το ΚΕΛ.Εχει κανει τοσες πολλες σε τοσο λιγες ημερες που μια ακομα ΝΟΜΙΖΕΙ οτι θα ΠΕΡΑΣΕΙ.Εμεις ειμαστε ο κοσμος ο ανωνυμος,χωρις πολιτικους δεσμους ουτε συγγενικους με την εξουσια.Εσεις οι τυφλοι Οπαδοι αν μαζευεστε και γλυφεται ο ενας τον αλλο ειναι καλη τακτικη ΤΑΒΕΡΝΑΣ
      Τον σιχαμενο ΓΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΑΚΟ που μας αποκαλει ΟΛΟΥΣ που δεν θελουμε ΚΕΛ "κοπρολαγνους" πως ειναι δυνατον οχι να τον διαβασουμε ουτε στο απεναντι πεζοδρομιο δεν θελουμε να συναντηθουμε.....Ο ΠΟΘΟΥΛΑΚΗΣ ειναι ξεκαθαρα εναντιον του ΚΕΛ.ο Δ.ΜΑΡΚΟΥ ΕΙΝΑΙ?

      Διαγραφή
    2. Εσυ διαβαζεις τον ΓΕΡΟ εμεις οι ΚΑΘΕΤΑ εναντιον του ΚΕΛ ΟΧΙ.

      Διαγραφή
  4. ΓΙΑΤΡΕ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕΣ ΤΗΝ ΜΠΑΝΑΝΟΦΛΟΥΔΑ ΤΗΣ ΑΤΑΚΤΗΣ ΜΑΙΜΟΥΣ
    ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑΝ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΛΟΓΟ ΣΕ ΜΑΙΜΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΓΕΡΟΥΣ ΑΣΕ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΑΥΤΟΣ ΤΟΥΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΑ ΕΣΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΜΑΘΕΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ.
    ΦΥΓΕ ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ ΠΡΙΝ ΠΑΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗ
    ΑΦΟΥ ΣΟΥ ΤΟ ΕΙΠΑΝ ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΟΥΜΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΓΚΟΝΖΙΛΕΣ ?
    ΣΑΜΠΟΠΤΑΖ ΤΟ ΛΕΝΕ ΓΙΑΤΡΟΥΚΟ ΔΕΝ ΤΟ ΑΚΟΥΣΕΣ ΠΟΤΕ ΣΟΥ ?
    Η ΚΥΡΙΑ ΦΕΡΘΗΚΕ ΕΞΥΠΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΚΡΑΜΑΝΕ ΚΟΥΔΟΥΝΙΑ ΟΙ ΜΑΙΜΟΥΔΕΣΜΩΡΕ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΡΟ ΘΑ ΜΙ8ΛΗΣΕΙΣ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πνευματικατος ακομα και την Ψυταλεια στο Πλατυ χωραφι να εφερναν θα ελεγε ναι ναι ναι θελει να γινει η περιοχη χαβουζα απο το 2000!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Την anatakti.gr δεν την εκφράζουν τα σχόλια. Αποκηρύσσει όλα τα υβριστικά, κακόβουλα και αισχρά σχόλια και παρακαλεί όλους τους σχολιαστές να χρησιμοποιούν κόσμια γλώσσα. Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποιο σχόλιο μπορεί να πατήσει <εδώ> ή στο αντίστοιχο σχετικό στο κάτω μέρος της σελίδας για να διαμαρτυρηθεί αναγράφοντας το άρθρο, την ημερομηνία και την ώρα του σχολίου που τον ενοχλεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου