Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

ΜΑΡΑΘΩΝ - Ιορδάνης Λουίζος: «...πολύς θόρυβος για το τίποτα»

«Εγώ δεν πέφτω στο παιχνίδι των εντυπώσεων, γιατί οι εντυπώσεις αν δεν έχουν ουσία δεν έχουν και διάρκεια. Είναι πολύ σύντομο το διάστημα που θα φανούν όλα. Θέλω να
δεσμευτείτε ότι εφόσον λείπει έστω και ένα ευρώ, υποθετικά μιλώντας, να μας το δώσετε πίσω. Θα γίνουν κανονικοί έλεγχοι κρατικοί, ελεγκτικοί μηχανισμοί, γιατί εμείς άκρη δεν βγάλαμε» υπογράμμισε ο Ηλίας Ψηνάκης, στην πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μαραθώνα.

«Αυτός ο ψίθυρος είναι άνευ λόγου και αιτίας για συγκεκριμένους λόγους. Γιατί ακόμα και ως πραγματικό γεγονός που είναι απίστευτο και απίθανο, ότι ανεβάζει οιοσδήποτε στο σκληρό δίσκο ταυτόχρονα περνάει στον κεντρικό server του δήμου, και γίνεται εδώ και 10 χρόνια τουλάχιστον, διαρκές back – up με δική μου εντολή» δήλωσε από την πλευρά του ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα, Ιορδάνης Λουίζος.

Μήπως τελικά έχει γίνει πολύς θόρυβος για το τίποτα; Μήπως τα πράγματα είναι πιο απλά όπως εξηγεί ο πρώην δήμαρχος;
«1) Ο κάθε υπάλληλος χειριστής υπολογιστή έχει το δικό του μοναδικό κωδικό πρόσβασης που γνωρίζει μόνο ο ίδιος και συνεπώς είναι πανεύκολο να βρεθεί οιαδήποτε παρέμβαση.
2) Κάθε τι που καταγράφεται στο σκληρό δίσκο οιουδήποτε υπολογιστή του Δήμου καταγράφεται ταυτόχρονα και στον κεντρικό σέρβερ, χωρίς δυνατότητα παρέμβασης.
3) Για να διασφαλιστεί και η πλήρης ασφάλεια του σέρβερ από οιαδήποτε εξωγενή ενέργεια, με προσωπική μου εντολή, γίνεται συνεχώς back up στα αρχεία του Δήμου.
4) Οιαδήποτε απόφαση που είναι καταχωρημένη ηλεκτρονικά είναι καταγεγραμμένη με αριθμό πρωτοκόλλου στα αρχεία του Δήμου.
5) Το σημαντικότερο δε, οιαδήποτε πληροφορία οικονομικού περιεχομένου καταγράφεται ταυτόχρονα και υποχρεωτικά στη "Διαύγεια" του Υπουργείου Εσωτερικών.
α) Εάν λείπει έστω και ένα ευρώ, δημόσιο χρήμα, από τον Δήμο Μαραθώνος την αποκλειστική και μοναδική ευθύνη μέχρι την 31η Αυγούστου 2014 φέρω εγώ προσωπικά και ουδείς άλλος.
β) Την 1η Ιανουαρίου του 2011, οι συνεργάτες μου και εγώ, παραλάβαμε τον πλέον χρεωμένο Δήμο της χώρας. Ο ισολογισμός έναρξης εμφανίζει γνωστή μαύρη τρύπα 45 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ. Την 1η Σεπτεμβρίου του 2014 μετά από τιτάνια προσπάθεια παρέδωσα στη νέα Δημοτική Αρχή, ευχόμενος καλή επιτυχία, έναν από τους υγιέστερους Δήμους της χώρας. Με μηδενικές υποχρεώσεις προς τρίτους και σημαντικές καταθέσεις σε τράπεζες της περιοχής μας. Αναλυτικά στοιχεία στη διάθεση οιουδήποτε, τα οποία και ασφαλώς με αίτησή του μπορεί να παραλάβει και από τη νέα Δημοτική Αρχή.

Ιορδάνης Λουίζος
πρώην Δήμαρχος Μαραθώνος»

airetos.gr

5 σχόλια:

  1. Είναι σημερινή η δήλωση του κ.Λουίζου,ή αναμασάμε τα ειπωμένα των προηγούμενων ημερών,πριν την έλευση του εισαγγελέα και της εταιρείας ορκωτών λογιστών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ean ola einai kathara, pios eklepse tous sklirous diskous kai gia pio logo?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καθαρα δεν ειναι σιγουρα,αλλα οι κλοπες,μαλλον το ορθο ειναι η αφαιρεση των σκληρων δισκων και η εξαφανιση τους,κρυβουν πολυ χειροτερα μυστικα"παρανομο τζογο,παιδικη πορνογραφια," η αλλες τετοιες πραξεις,και φοβουμενοι οι υπαλληλοι το γενικο ελεγχο,φροντισαν να εξαφανισουν τα αποδεικτικα στοιχεια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτη ειναι η εξηγηση που με πειθει σιγουρα,με το μπαχαλο και την αλληλοκαλυψη του δημοσιου τομεα,που βασιλευει.Δεν θελουν να αξιολογηθουν,γιατι κινδυνευουν ισως να απολυθουν
    "ονειρο φανατσιας" γιατι μπηκαν με πλαστους τιτλους,ξαθ ενα τηλεφωνημα.Ειναι πολυ ασημο μεν να σε πετανε στον δρομο "κατσε να πεταξουν καποιον,και μετα τα λεμε" μετα απο 20-30 χρονια καριερας,αλλα ειναι σαν τον ληστη που εκανε την ληστεια πριν 20 χρονια μετα φονου,και απο τοτε δεν εχει δωσει κανενα δικαιωμα,ισως ειναι και υποδειγμα πολιτη,αλλα παυει να ειναι εγκληματιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι συμπτώσεις μοναδικές,Οι ισχυρισμοί Ψινάκη υποχρεώνουν τους εισαγγελείς να απονείμουν δικαιοσύνη.Για οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη λυπάμαι αλλά θα πρέπει κάποιοι να λογοδοτήσουν.Εάν υπάρχουν ευθύνες και δεν αποδίδονται την ευθύνη έχουν μόνο οι δικαστές και κανείς άλλος.Συμπέρασμα λοιπόν: Φυλακή για τους κλέφτες ή εξευτελισμός για τους συκοφάντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου