Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Αποκλειστικό!! Η ζωή των παιδιών πάνω από την άθληση για τον Ηλία Ψηνάκη

Όπως σας είχαμε πει και όπως το λέμε πάντα η ασφάλεια προηγείται των πάντων. Ο νέος Δήμαρχος Ηλίας Ψηνάκης δεν έχει σκοπό και περιθώρια να μπει σε παρανομίες και
αυθαιρεσίες του τύπου: "Είμαι Δήμαρχος ότι θέλω κάνω!" 
Ακολουθεί τους κανόνες και τις νόρμες του κράτους για να μη βρεθεί προ δυσάρεστων εκπλήξεων.
Λόγω της εκτεταμένων σχολίων, αναλύσεων, εξαγγελιών και σεναρίων από διάφορους στην περιοχή, επικοινωνήσαμε με τον κ. Αλ.Σόμογλου για να μάθουμε τον λόγο που έκλεισε και παραμένει κλειστό το κλειστό γήπεδο του Μπάσκετ στην Αφετηρία του Μαραθωνίου Δρόμου. Η πληροφορίες που μας έδωσε ήταν πολύ κατατοπιστικές και αναλυτικές. 
Περιληπτικά μας είπε ότι:
Ο βασικός λόγος που έκλεισε είναι ότι αυτός ο χώρος δεν είχε φτιαχτεί ΠΟΤΕ για αθλοπαιδιές! Είχε κατασκευαστεί για βαρέα αθλήματα αυτός είναι και ο λόγος που δεν είχε τις διαστάσεις χώρου κατάλληλου για αθλοπαιδίες, ούτε έγιναν ποτέ αγώνες εκεί. Στην Αρχική Αρχιτεκτονική μελέτη αναφέρεται ως «Παλαίστρα» και έτσι λεγόταν αρχικά. Μάλιστα επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ως προπονητικό κέντρο για την ομάδα Άρσης Βαρών του Πύρου Δήμα. 
Αυτό είναι γνωστό δε όλους στον Μαραθώνα! 
Αργότερα, λόγω έλλειψης κλειστού γυμναστηρίου στον Μαραθώνα είπαν "βάλτε και 2 μπασκέτες μέσα".
Αυτός ο χώρος δεν πληρεί κανόνες ασφαλείας για εκγύμναση παιδιών. Όλοι όσοι το έχουν επισκεφθεί ξέρουν πολύ καλά ότι δίπλα στις γραμμές του μπάσκετ υπάρχουν γυμνές τσιμεντοκολώνες -μπορείτε να τις δείτε καθαρά και στην φωτογραφία.
Από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων της η Νέα Δημοτική Αρχή ελέγχει όλους τους χώρους αν πληρούν τους κανόνες ασφαλείας που απαιτεί η χρήση τους κυρίως τους χώρους που στεγάζουν μικρά παιδιά. Ειδικά μετά τα γεγονότα που έγιναν στο Ελληνικό και στην Αργυρούπολη με θανατηφόρα ατυχήματα παιδιών οι έλεγχοι όλων αυτών των χώρων έχουν γίνει πολύ αυστηροί από την πολιτεία.
Ζήτησαν από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου αν υπάρχει στο φάκελο αυτού του κτιρίου κάποιο έγγραφο που να νομιμοποιεί τις αθλοπαιδίες. Η απάντηση ήταν ότι τέτοιο έγγραφο δεν υπάρχει! Μετά και από αίτημα του Μ.Ε.Σ.Μ.Α. ο Δήμαρχος έχει κάνει αίτημα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση να έρθουν τεχνικοί μελετητές να πιστοποιήσουν ότι ο χώρος πληρεί όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας και ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για χρήση αθλοπαιδιών. Ώστε να έχουν αυτοί την νομική ευθύνη. 
Επί του θέματος θα έχουμε και αναλυτικό ρεπορτάζ την ερχόμενη εβδομάδα.

2 σχόλια:

  1. Αρα ειχα δικιο! Ο Ψηνακης σας εκλεισε το παρκιν παιδιων,για να μην μπλεξει με ποινικα,και εσεις πατε να του ριξετε λεζα.Ολοι οι ΔΗΜΟΙ εκλεισαν ΟΛΑ τα γηπεδα,παιδικες χαρες,κλπ.χωρις πιστοποιηση,ο Ψηνακης θα εκανε ΟΤΙ του γουσταρει?Σκαστε και κολυμπατε γιατι ο Ψηνακας θα τα πνιξει ολα αυτα τα κουτσαβακια του δημοσιου.Θα σας ταραξει στο ΝΟΜΙΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου