Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!!! ΣΠΑΤΑ, ΑΡΤΕΜΙΣ - Αναγνωριστική συνάντηση με τους Συλλόγους

Πρώτη Δημοσίευση 18.09.2014
Εχθές, Τετάρτη 17/9/2014 στις 18.30 μ.μ στο κτίριο Τοπικού Συμβουλίου, στη Λ. Βραυρώνος 5η στάση έγινε η συνάντηση των Συλλόγων του Δήμου Σπάτων, Αρτέμιδος μετά από πρόσκληση
των Αντιδημάρχων κ.κ. Α.Νομικού και Π.Λάμπρου.
Ήταν μια εκδήλωση που μάλλον δεν έχει ξαναγίνει από καμία Δημοτική Αρχή του παρελθόντος ή αν  έχει γίνει, πρέπει να ήταν πριν πολλά χρόνια.

Πρέπει να παραδεχθούμε ότι ήταν πολύ εποικοδομητική και χρήσιμη. Παρόλο που είχαμε επισημάνει τους φόβους μας για παράκαμψη των Τοπικών Συμβουλίων των Κοινοτήτων Σπάτων και Αρτέμιδος, τελικά δεν αποτέλεσε αρνητικό παράγοντα.
Από το Τοπικό της Αρτέμιδας, μάλιστα, ήταν παρόντες οι κ.κ. Ν.Μιχαηλίδης και Ν.Μάρκου από την συμπολίτευση και η κ.Σαρρή της αντιπολίτευσης.

Η εκδήλωση εξελίχθηκε ομαλά και την διεύθυνε ο κ.Π.Λάμπρου. Σκοπός της συνάντησης ήταν να υπάρχει ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας με όλους τους συλλόγους και τους φορείς και σε προσωπικό επίπεδο και να γνωριστούν οι σύλλογοι και μεταξύ τους.
Σύστησε τους 6 που ήταν μαζί του και οι οποίο έχουν σχέση με τα καθημερινά προβλήματα και ήταν οι εξής:
  1. Λάμπρου Παναγιώτης : Αντιδήμαρχος με αρμοδιότητες : Υγεία, Κοινωνική & Πολιτική προστασία, Υποστήριξη Τρίτης ηλικίας Αρτέμιδος
  2. Κρόκος Νίκος : Αντιδήμαρχος με αρμοδιότητες : Παιδεία, Παιδικοί Σταθμοί, Ανέγερση σχολικών κτιρίων
  3. Νομικός Αντώνης : Αντιδήμαρχος με αρμοδιότητες : Καθαριότητα, Διαχείριση Παράνομης τοποθέτησης πινακίδων & αφισοκόλλησης
  4. Στάμου Δημήτρης : Ηλεκτροφωτισμός, Κοιμητήριο Σπάτων
  5. Μπασινάς Γιάννης : Δημοτική οδοποιία Αρτέμιδος, Κοιμητήριο Αρτέμιδος
  6. Φύτρος Αντώνης : Ύδρευση Αρτέμιδος, Παιδικές χαρές
Δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσει ένας εκπρόσωπος από κάθε σύλλογο αρχίζοντας από την Ομοσπονδία Συλλόγων με την κα Ειρ.Πιτσιγαυδάκη.
Όλοι αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, μερικά από τα οποία ήταν κοινά σε όλους, όπως καθαριότητα, αστυνόμευση, ηχορύπανση, σχολική στέγη, παιδικές χαρές, δημοτική συγκοινωνία κ.α.
Και οι έξι πήραν τον λόγο ο καθένας ξεχωριστά για τον τομέα του αλλά και ανάλογα με τα προβλήματα απαντούσε και ο αρμόδιος περιγράφοντας τα χονδρικά σχέδια επίλυσης. 

Για το καυτό θέμα της καθαριότητας ήταν πολύ σημαντικά αυτά που είπε ο κ. Νομικός. Τόνισε ότι το έργο της καθαριότητας είναι πολύ μεγάλο. 
Ο Δήμος διαθέτει ΜΟΝΟ 2 οχήματα για Πράσινη Ανακύκλωση 1 στα Σπάτα και 1 στην Αρτέμιδα. Ότι πολλοί δρόμοι της Αρτέμιδος είχαν σκουπίδια 6 μηνών και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην Οδό 20 για την οποία χρειάστηκαν περίπου 12 φορτηγά και 3 μέρες εντατικής δουλειάς. Ζήτησε περίπου 1 μήνα χρόνο για να έρθει σε ανεκτό επίπεδο η καθαριότητα αλλά ζήτησε και από τους συλλόγους να βοηθήσουν στην ενημέρωση και εκπαίδευση των μελών τους και τοπικών κατοίκων για σωστή συμπεριφορά με την απόθεση των σκουπιδιών.
Αυτό που μας έκανε εντύπωση και ήταν έκπληκτος και ο ίδιος ήταν ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τα τηλέφωνα στο Δημαρχείο της Αρτέμιδος, τα οποία αν δεν είναι κάποιος κοντά απλά δεν τα σηκώνει κανείς. Για την άμεση επίλυση του θέματος πολύ σύντομα θα υπάρχει 4ψήφιος αριθμός τηλεφωνικού κέντρου για να μπορεί απρόσκοπτα ο δημότης να επικοινωνεί με τον Δήμο.

Σημαντική ήταν και οι ανάλυση του κ. Α.Φίτρου για τις παιδικές χαρές, οι οποίες πρέπει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να πιστοποιηθούν. (αξίζει να την παρακολουθήσετε στην βιντεοσκοπημένη μετάδοση που θα ακολουθήσει σύντομα)
Όλοι δεσμεύθηκαν για επόμενες συναντήσεις με τον κάθε αρμόδιο και ζήτησαν να επαναληφθεί αυτή η συγκέντρωση για απολογισμό πεπραγμένων.

Προς το τέλος πήρε τον λόγο και μίλησε και ο πρώην Δήμαρχος Αρτέμιδος κ.Β.Τυράκης, ο οποίος ζήτησε αρμονική συνεργασία και βεβαίωσε για την καλή και αποτελεσματική λειτουργία του Δήμου μια και οι συγκεκριμένοι υπεύθυνοι έχουν πολύ όρεξη για δουλειά και αυτό το είδε από τις πρώτες κιόλας μέρες.

Η εκδήλωση κράτησε περίπου 3 ώρες.

Θα δημοσιεύσουμε πολύ σύντομα ολόκληρη τη συζήτηση σε βιντεοσκοπημένη μετάδοση.

4 σχόλια:

  1. Η επικοινωνια με συλλογους και φορεις ειναι χρησιμη αρκει να μη λεει ο καθενας τα δικα του. Το να κρυβεται ο Δημος ειναι το ασχημο και οχι το να κανει συναντησεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για τον Άγιο Νικόλαο Αρτέμιδος το κυριότερο πρόβλημα είναι η αφόρητη ηχορύπανση από τα μπαρ της παραλίας! Κάτι ψέλλισε ο πρόεδρος του συλλόγου, άνευρα και χλιαρά ομολογουμένως (γιατί;)και εισέπραξε μια σχεδόν μονολεκτική εξαιρετικά λακωνική απάντηση από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, ότι "ο δήμος δε μπορεί να παρέμβει, όταν ένα μαγαζί κάνει αίτηση για άδεια και έχει τα τυπικά χαρτιά, ο δήμος τα εγκρίνει...". Γιατί τα εγκρίνει είναι το εύλογο ερώτημα όταν ξέρει πολύ καλά ότι το ίδιο μαγαζί τεκμηριωμένα επί χρόνια ηχορυπαίνει ασύστολα και έχει μάλιστα πακτωλό μηνύσεων στο ενεργητικό του;
    Ο δήμος δε μπορεί να αρνηθεί έκδοση άδειας όταν ένα τέτοιο μαγαζί και ο επιχειρηματίας που το εκπροσωπεί έχει τόσο βεβαρυμένο παρελθόν παραβατικής συμπεριφοράς;
    Είναι εντυπωσιακό πόσο σιωπηλοί είναι όλοι στο θέμα της ηχορύπανσης των μαγαζιών.
    Κάθε άλλο παρά σιωπηλά βέβαια είναι τα ίδια τα μαγαζιά της παρανομίας και της ασυδοσίας που εξαναγκάζουν τους περίοικους να μετακομίζουν εξαιτίας αυτής της αφόρητης και ανεξέλεγκτης ηχορύπανσης! Ως πότε; Γιατί αυτή η σιωπή και υποκρισία; Η αστυνομία γιατί δεν είναι αποτελεσματική;
    Τι συμβαίνει επιτέλους στην περιοχή μας και δεν το μαθαίνουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ελα μου ντεεεεεεε ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΠΑΤΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ.ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΗΣΑΤΕ .ΜΕΤΡΗΣΑΤΕ ΤΑ ΚΟΥΚΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ.ΠΟΙΟΝ ΔΕΣΜΕΥΣΑΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ?
    ΜΟΥΓΚΑ ΔΕΙΞΑΤΕ ΜΟΥΓΚΑ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ και θα διαβαζετε για το μουγκο απο την αριστερη μαιμου Αριστογειτονα ΠΟΥ ΜΟΥΓΚΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΕΚΤΟΝΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ.
    Αυτο ψηφισατε αυτο εχετε και να μην ξεχνιομαστε.....
    εεεεεε οχι και δεν καταλαβατε...
    ΣΑΝ ΠΟΛΥ ΑΡΓΟΙ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ?ΤΟΝ ΜΑΙΟ ΚΛΗΡΩΣΕ ......
    Αντε να γραψω ΑΡΜΟΔΙΟΣ πριν ξανα χτυπησει η μαιμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Την anatakti.gr δεν την εκφράζουν τα σχόλια. Αποκηρύσσει όλα τα υβριστικά, κακόβουλα και αισχρά σχόλια και παρακαλεί όλους τους σχολιαστές να χρησιμοποιούν κόσμια γλώσσα. Όποιος θεωρεί ότι θίγεται από κάποιο σχόλιο μπορεί να πατήσει <εδώ> ή στο αντίστοιχο σχετικό στο κάτω μέρος της σελίδας για να διαμαρτυρηθεί αναγράφοντας το άρθρο, την ημερομηνία και την ώρα του σχολίου που τον ενοχλεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου