Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Μάνη: Τους γνώρισαν στα γυμναστήρια, τους σκότωσαν σε μια χαράδρα

Οι δύο νεαροί, Παναγιώτης Μήτσος και Νίκος Μοσχανδρέου, προέβησαν στο διπλό έγκλημα .Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνίαΓια 800 ευρώ δύο μαθητές έγιναν δολοφόνοι - Τη Δευτέρα θα δώσουν απαντήσεις στα πώς και τα γιατί του διπλού φονικού - Οι κινήσεις τους δείχνουν ότι είχαν σκεφτεί καλα την πράξη τους - «Έκαψαν τα κινητά τους και μετά έπεσαν για ύπνο» λένε αστυνομικές πηγές.Συμπληρώματα διατροφής, γυμναστική, bodybuilding, συναλλαγές χρημάτων και όπλα είναι ορισμένα από τα στοιχεία που συνθέτουν την τραγωδία με «πρωταγωνιστές» δράστες δύο 18χρονους και θύματα έναν 26χρονο και έναν 25χρονο στη Μάνη.
Ο εισαγγελέας στον οποίο οδηγήθηκαν οι δύο 18χρονοι που ομολόγησαν ότι μέσα σε μια νύχτα έγιναν δολοφόνοι λίγους μήνες μετά την αποφοίτηση τους από το Λύκειο της Καλαμάτας, προσπάθησε σε μια πρώτη φιλική κουβέντα που είχε μαζί τους να αποκρυπτογραφήσει τα πώς και τα γιατί αυτού του διπλού φονικού.

Ό,τι κι αν συνέβη σχετικά με τα 800 ευρώ που οι δύο 18χρονοι είχαν δώσει στον 25χρονο Κωνσταντίνο Σγούρο, αυτό που έχει προβληματίσει τους πάντες είναι ο τρόπος με τον οποίο έδρασαν ο Παναγιώτης Μήτσος και ο Νίκος Μοσχανδρέου καθώς δίνει την αίσθηση ότι ήταν αποφασισμένοι να κάνουν όσα έκαναν αφού μετά το φονικό προσπάθησαν επιμελώς να κρύψουν τα ίχνη της αποτρόπαιας πράξης τους.
Αστυνομικές πηγές αναφέρουν μάλιστα πως οι δύο νεαροί «έκαψαν τα κινητά τους έπειτα από το διπλό φονικό και έπεσαν για ύπνο. Συνέχισαν την επόμενη ημέρα τη ζωή τους κανονικά, σαν να μην έχει συμβεί το παραμικρό».

Περισσότερο φως στην ιστορία που έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία της Καλαμάτας αναμένεται να πέσει την Δευτέρα όταν οι δύο συμμαθητές και συνοδοιπόροι στη γυμναστική - εκεί όπου γνώρισαν και τα θύματά τους - θα περάσουν ξανά την πόρτα του ανακριτή για να δώσουν εξηγήσεις.Και οι δύο αντιμετωπίζουν τις κακουργηματικές κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.
Το χρονικό του φονικού
Όλα ξεκίνησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης όταν τα θύματα συναντήθηκαν κοντά στη Μικρή Μαντίνεια Μεσσηνίας με τους δράστες, για να διευθετήσουν τις οικονομικές διαφορές που είχαν μεταξύ τους.
Οι δύο 18χρονοι είχαν πάει στο σημείο με φορτηγό όχημα αγροτικού τύπου, ιδιοκτησίας του πατέρα ενός εκ των δύο.
Όμως, στη συνέχεια, με το πρόσχημα ότι ήθελε να δείξει στα θύματα ένα γρήγορο αυτοκίνητο καθώς γνώριζε την αγάπη του Σγούρου για τα αυτοκίνητα αυτά, ο 18χρονος που είχε την οικονομική διαφορά, τους έπεισε και κατευθύνθηκαν προς την επαρχιακή οδό Αλτομιρών - Πηγαδίων του Δήμου Δυτικής Μάνης.
Έπειτα από διαδρομή 18 χιλιομέτρων περίπου και αφού έφτασαν σε ερημικό σημείο που υποτίθεται ότι βρισκόταν το αυτοκίνητο, κατέβηκαν από τα οχήματά τους.
Εκεί ήταν που ο δεύτερος 18χρονος πυροβόλησε τα θύματα με κυνηγετικό όπλο, ενώ μετά τους φόνους, οι Μήτσος και Μοσχανδρέου μετέφεραν τη μηχανή των νεκρών σε χώρο στάθμευσης ξενοδοχείου την Καλαμάτα ενώ για να κρύψουν ακόμα περισσότερο τα ίχνη τους αποφάσισαν να πετάξουν τα τσαντάκια μέσης του Σγούρο και του Κομμάτη σε κάδο απορριμμάτων.






17 σχόλια:

  1. Η κατάντια της Ελλάδος δεν είναι στο πως 2 παιδιά δολοφόνησαν για 800 ευρώ. Η κατάντια της Ελλάδος γίνεται ολοφάνερη με μια ματιά στα θύματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό δεν είναι εξιχνίαση εγκλήματος, αυτό είναι βέρτιγκο. Τί συμφέρον είχε ο ένας από τους δύο θύτες; Από αλληλεγγύη προς το φίλο του είπε να συνεργήσει σε φόνο; Και για ποσό 800 ευρώ; Και είπανε δύο παιδάκια να λύσουν τις διαφορές τους με δύο βουνά 2 τα ξημερώματα και στις ερημιές μέσα; Κι αυτά τα δύο παιδάκια είναι δυνατόν να πιστέψει κάποιος ότι ακινητοποίησαν με τα χέρια τους τους άλλους δύο; Ακόμα κι αν τους ακινητοποίησαν με το δίκανο έστω, δεν μπορώ να οπτικοποιήσω σκηνή όπου 4 κάθονται μέσα σε ένα αμάξι, πέφτει μια σφαλιάρα και ο ένας βγάζει από κάπου ένα δίκανο και παγώνει τους άλλους δύο. Κι αφού η αφορμή λέει το ρεπορτάζ ήταν μια σφαλιάρα, θα πει μη προμελετημένο, γιατί λέει το ίδιο ρεπορτάζ ότι τους παρέσυραν με προμελέτη; Και οι άλλοι γιατί άφησαν τα οχήματά τους για να μπουν σε ξένο αυτοκίνητο; Επειδή τους είπε ένα παιδί 2 τα ξημερώματα ότι κάπου υπάρχει ένα αυτοκίνητο και δεν υπάρχει άλλος τρόπος να πάνε; Μηχανή οδηγούσε ο ένας, όχι τριαξονική νταλίκα για να μη χωράει στο δρόμο. Αδυνατώ να πιστέψω ότι συντάχθηκε δικογραφία με αυτό το περιεχόμενο. Ή είναι αλλιώς τα πράγματα και οι δημοσιογράφοι μεταδίδουν άλλα αντί άλλων ή κάποιοι δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους σκοπίμως. Αυτά που βγαίνουν προς τα έξω πάντως δε βγάζουν νόημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ειχαν σχεδιασει να τους σκοτωσουν! Τα θυματα ηταν σιγουροι οτι θα τους κλασουν! Υπολογισαν ομως χωρις το οπλο! Οταν εχεις συναλαγες με τετοια ατομα τι περιμεναν τα μικρα?

      Διαγραφή
    2. Τελικα στους φουσκωτους οσο μεγαλωνει ο ογκος του σωματος τοσο μικραινει ο εγκεφαλος τους (εκτος απο το γνωστο μικρο τους...) ...ειναι δυνατον να πηγαινεις σε ραντεβου με καποιον που εχεις διαφορες νυκτα και απομερα για να σου δειξει ενα γρηγορο...αυτοκινητο..???...

      Διαγραφή
    3. Σωστός.............!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  3. Τα ονοματάκια των δολοφόνων θα τα μάθουμε? Σε άλλες περιπτώσεις αναφέρονταν πρώτα πρώτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα βγουν απο την φυλακη στα 30 τους νεοι θα ειναι ακομα, και τους φονους των παιδιων που εκαναν θα τους βλεπουν σαν παρασημα η σαρδελες για τον υποκοσμο. Αυτοι στις ΗΠΑ θα ετρωγαν ενα ισοβια χωρις αναστολη κτλ και θα τους στερουσαν και τα δικαιωματα τους αλλα εδω Ελλαδα διαπρατεις φονο και κανεις 10-15 χρονια με αδειες κιολας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τό πολύ τό αναβολικό κάνει τό παιδί ......Τελικά τά γυμναστήρια καί τά γήπεδα έχουν καταντήσει πεδίο δράσης πάσης φύσεως σαλεμένων νεαρών φασιστικής ή αναρχικής ιδεολογίας .Πάντως ό θάνατος είναι λυπηρό πράγμα ακόμα καί γιά ναζιστικά τέρατα σάν καί τούς παραπάνω !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το σάλεμα στο οποίο αναφέρεσαι προέρχεται και από την χρήση αναβολικών-στεροειδών που προκαλούν ευερεθιστότητα, επιθετικότητα και οδηγούν σε ακραίες και βίαιες συμπεριφορές.

      Διαγραφή
    2. Εξυπναδες πρωι πρωι.... "Αναρχικη" ιδεολογια που ειδες ρε ξυπνιτζη σε γυμναστηρια; Απλα εισαι της θεωριας των 2 ακρων και εβαλες διπλα απ τους σαλεμενους φασιστες και τους αναρχικους για να πεις τη μ@@@@@α σου!

      Διαγραφή
    3. Ενδιαφέρουσα η τοποθέτηση περί "νεαρών φασιστικής ή αναρχικής ιδεολογίας". Θεωρία των δυο άκρων;

      Διαγραφή
  6. Νους υγιής εν σώματι υγιεί . Δυστυχως εσυ δεν εχεις τιποτα απο τα δυο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λυπηρό είναι και το σχόλιο σου παπαδημουλάκι. Ντροπή σου!

      Διαγραφή
  7. Εκτός από τραγικό, το συμβάν είναι τρομακτικό: 19 χρονών - παιδί ακόμα - με τόσο αδίστακτο τρόπο να εκτελεί! Ω καιροί, ω ήθη! Η αποσύνθεση του ήθους και του μέτρου της ελληνική φυλής σε όλο της το μεγαλείο! Τρίζουν τα κόκκαλα όσων αγωνίστηκαν στα βάθη των χρόνων για την ελευθερία αυτού του έθνους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αινστάιν.Ένας ανόητος λαός κατα πλειοψηφία με ψυχικές διαταραχές εν δυνάμει δολοφόνος. Κάθε μέρα που περνά θλίβομαι γιατί παρέμεινα εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΠΛΑ ΙΣΟΒΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΑ....ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΑ ΟΤΑΝ ΚΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχεις δικιο, αλλα να δεις που θα τους αναγνωριστουν το ελαφρυντικο του ψυχικου αναβρασμου λογω του χαστουκιου και του προτερου εντιμου βιου...στην Β' και Α' λυκειου, οπως και σε ολα τα γυμνασιακα τους χρονια

      Διαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου