Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Αρτέμιδα - "Υπερμαραθώνιος" και μια υπέροχη βραδυά

Μια υπέροχη βραδιά ζήσαμε στην Αρτέμιδα την Παρασκευή 11 Ιουλίου, υποδεχόμενοι τον "υπερμαραθώνιο"
για τις ακτές και τραγουδώντας με το Νότη Μαυρουδή για ελεύθερο αιγιαλό

Ο Άγης Εμμανουήλ, ηθοποιός και μαραθωνοδρόμος, έτρεξε όλη την ακτογραμμή της Αττικής, από τον Ισθμό μέχρι το Μαραθώνα για να ενεργοποιήσει όσους περισσότερους πολίτες. Να τους ξεσηκώσει, ώστε να δημιουργήσουν μια ανθρώπινη αλυσίδα προστασίας στις απειλούμενες παραλίες μας και να μεταφέρουν το μήνυμα ότι η ενεργοποίηση και η ομαδική δράση των πολιτών ενάντια σε περιορισμούς της ελευθερίας και της ποιότητας ζωής τους, μπορεί να ανατρέψει οποιοδήποτε νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς μας. Η ανεξάρτητη αυτή πρωτοβουλία η οποία ονομάζεται "240 χιλιόμετρα για τον αιγιαλό", αγκαλιάστηκε από χιλιάδες πολίτες της Αττικής και εκατοντάδες φορείς.

Στην Αρτέμιδα, μια ομάδα ποδηλάτες, όχημα και μοτοσικλετιστές της ΕΟΜΑΚ και ο αντιδήμαρχος του δήμου Αρτέμιδας Σπάτων Γ. Γκινοσάτης, υποδεχθήκαμε την Παρασκευή στις 7:30 στη Βραυρώνα τους δρομείς και τη συνοδεία τους και τους συνοδεύσαμε στο λιμάνι, όπου τους περίμεναν το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Σπάτων Αρτέμιδας και καμιά εκατοστή πολίτες.

Τους δρομείς και τους συγκεντρωμένους χαιρέτησε στο Λιμάνι ο Γ. Γκινοσάτης, εξαίροντας την πρωτοβουλία και επισημαίνοντας τον κίνδυνο που διατρέχει ο υγρότοπος της Αλυκής ο οποίος έχει μπει στο στόχαστρο του ΤΑΙΠΕΔ.

Ακολούθησε η πολύ ωραία συναυλία με τον Νότη Μαυρουδή, τη Μ. Τσαϊρέλη και τον Γ. Τοσικιάν.

Υ.Γ. Τι κρίμα! Μια τόσο ποιοτική, πολιτιστική και περιβαλλοντική εκδήλωση να παρακολουθούν μόνο 150 πολίτες μιας τόσο πολύπαθης περιβαλλοντικά πόλης.

dhriza.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου