Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΠΑΣ για αποχετευτικό - Αντίκρουση αποπροσανατολιστικής κινδυνολογίας των κ.κ. Μαυρουδή και Βουδούρη

Παραθέτουμε προς ενημέρωση τις τελευταίες (από 2.6.2014) έγγραφες - επίσημες ενέργειες του ΟΜΙΛΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ – ΣΠΑΤΩΝ (ΟΠΑΣ) για το
αποχετευτικό των πόλεών μας, προς κάθε αρμόδια Αρχή (Ελληνική και Κοινοτική) και τον Εισαγγελέα της υπόθεσης στην Ελλάδα (κατόπιν της από 28.11.2013 μηνυτήριας αναφοράς του ΟΠΑΣ), με συνημμένη την υπ’ αριθ. πρωτ: 12273/16.12.2013 αποστομωτική απάντηση του νυν Δημάρχου Ραφήνας – Πικερμίου, κ. Γ. Χριστόπουλου, προς το ΥΠΕΚΑ, κλπ, την οποία συνιστούμε να μελετήσουν με προσοχή όσοι αβάσιμα κινδυνολογούν και προφανώς σκόπιμα αποκρύπτουν την αλήθεια.
Επισημάνσεις:
  1. Η ανωτέρω από 16.12.2013 έγγραφη θέση του νυν Δημάρχου Ραφήνας – Πικερμίου, κ. Γ. Χριστόπουλου και το περιεχόμενο της από 28.11.2013 μηνυτήριας αναφοράς του ΟΠΑΣ (ολοκληρώθηκε ήδη η προκαταρκτική εξέταση), απαντούν με σαφήνεια και με αποδεικτικά στοιχεία και στους κ.κ. Γερ. Βουδούρη και Ε. Μαυρουδή, που με προφανώς αβάσιμα επιχειρήματα δημιουργούν εντυπώσεις (βλ. τις 29.5.2014 από και 5.6.2014 δηλώσεις τους, αντίστοιχα)
  2. Σήμερα, για λόγους Δημοσίου Συμφέροντος (και εν όψει της υπόθεσης C-167/14 παραπομπής της χώρας στο Ευρ. Δικαστήριο), η μόνη συμφέρουσα, εφικτή και επιλέξιμη λύση του αποχετευτικού μας προβλήματος, είναι η σύνδεση με τις Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων «Ψυττάλειας» (όπως προκύπτει από τα στοιχεία αναβάθμισής της με Κοινοτικούς πόρους – Γ’ ΚΠΣ & ΕΣΠΑ) και με βάση το ήδη εγκεκριμένο σχέδιο που φθάνει το δίκτυο σύνδεσης με Ψυττάλεια έως τον Αγ. Γεράσιμο (δηλαδή πλησίον στο «Πλατύ χωράφι») !!
  3. Οι πρώτες λεπτομέρειες σχετικά με την υπόθεση έχουν δημοσιευθεί από τον ΟΠΑΣ, στις 10.10.2013, με βάση την Προκαταρκτική Μελέτη του ΟΠΑΣ (Εφημ. ΑΛΗΘΕΙΑ, Φ.126)
  4. Ο ΟΠΑΣ είναι στη διάθεση κάθε συμπολίτη, κάθε τοπικού φορέα (Συλλόγου, Ομοσπονδίας, ομάδας πολιτών, κλπ), καθώς και των Δημοτικών Αρχών Σπάτων – Αρτέμιδος και Ραφήνας – Πικερμίου, για παροχή πληροφοριών, ενημέρωσης και παρουσίασης της έως σήμερα εργασίας, γύρω από το αποχετευτικό μας πρόβλημα, που με αποδεδειγμένη ευθύνη του Κράτους (ιδίως από το 2003), δεν έχει επιλυθεί.
Αρτέμιδα, 6.6.2014
Χρήστος Ποθουλάκης


10 σχόλια:

  1. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΠΟΘΟΥΛΑΚΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ.ΠΩΣ ΣΕ ΓΕΛΑΣΕ Ο ΜΟΥΓΓΟΣ ΚΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΑΤΟΣ,ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ,ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΗΡΩΕΣ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑΒΛΙΤΕΣ ΙΠΠΟΚΟΜΟΙ?ΜΕΓΑ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΣΟΥ,ΕΣΥ ΕΤΡΕΞΕΣ ΠΛΗΡΩΣΕΣ,ΑΠΕΙΛΗΘΗΚΕΣ,ΟΙ ΣΤΑΒΛΙΤΕΣ ΤΟΥΣ ΕΠΑΙΝΟΥΣ."ΣΤΑΥΡΟΥΣ".ΤΟ ΜΟΥΓΓΟ ΕΒΑΛΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ?Η ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΤΡΑΚΑΔΟΡΟΣ.ΚΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΑΤΟΣ ΣΦΙΧΤΟΧΕΡΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΞΑΝΑΚΤΥΠΗΣΕ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΗΡΕ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΑΞΙΖΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΑΡΚΟΥ Η' Ο ΓΙΑΝΝΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΡΚΟΥ

      Διαγραφή
    2. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΨΑΡΑ ΣΚΕΤΟ!ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΟ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ,ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΙΑ ΣΑΙΝΙ.ΟΛΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΣΟ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΝΩΝΥΜΑ.ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΝ ΤΟΝ ΒΑΖΕΙ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ.Ο ΠΟΘΟΥΛΑΚΗΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗ,Ο Δ.ΜΑΡΚΟΥ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΝΑΓΚΗ,ΓΙΑ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΝΑΙ ΣΤΟ ΚΕΛ--ΟΧΙ ΚΕΛ.ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΗΘΕΛΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΝΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΕΙ.ΟΙ ΤΟΥΝΤΑΣ,ΝΟΜΙΚΟΣ,ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΛΗΤΕΙΕΣ,ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΤΕΤΟΙΑ Η ΚΑΤΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΥΣ,ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ.ΣΤΑ 21 ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο Δ.ΜΑΡΚΟΥ ΟΙ 11-12 ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΚΛΗΡΟΠΥΡΗΝΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥ ΣΤΜΜΟΡΙΑ.ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΥ ΧΩΝΟΤΑΝΕ ΚΑΙ Ο ΠΟΘΟΥΛΑΚΗΣ?ΠΗΓΕ ΝΑ ΦΑΕΙ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΑΤΟ ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΧΩΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΕΣΤΩ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΖΗΜΙΑ.Ο ΠΟΘΟΥΛΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ,ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΑ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΕΣ.

      Διαγραφή
    3. Τί θα γίνει, θα συνεχίζεται για πολύ το βαλς των "πικραμένων"; Μα σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις υπάρχουν πριμοδοτήσεις από διάφορους χώρους, κομματικούς, οικονομικούς, εκκλησιαστικούς κλπ.
      Στις δικές μας εκλογές άκουσα ότι υπερψηφίστηκαν χωρίς να το αξίζουν αντικειμενικά: Κομματικά μέλη, αγαπημένοι των παραλιακών μαγαζιών, ευνοούμενοι εκκλησιαστικών κύκλων κλπ. Αυτοί τη δουλειά τους κάνουν. Και στη Λούτσα και στην Αθήνα και στην Πάτρα και στην άνω Αετοράχη.
      Όμως γιατί υπάρχουν πρόβατα που υπακούν; Ο ψηφοφόρος δεν πάει αντάμα με κανένα στο παραβάν. Μη νομίζετε ότι είναι αθώος και ότι παρασύρθηκε. Κάπου προσβλέπει: Ρουσφετάκι έως μεγάλη εξυπηρέτηση από τον ντόπιο πολιτευτή, από τον παπά της ενορίας, από τον τάδε παράγοντα κ.ο.κ.
      Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι πολιτευόμενοι που το παίζουν όψιμοι αγωνιστές και σωτήρες, αλλά δεν κατάφεραν να πείσουν και έμειναν στην απέξω. Το γεγονός ότι ωρισμένοι από αυτούς τρώνε συνέχεια τα μούτρα τους, δεν είναι τυχαίο και ας μην κλαψουρίζουν συνέχεια, ότι αδικήθηκαν. Το εκλογικό σώμα κάνει και τερατώδη λάθη, αλλά κάποιες φορές πέφτει διάνα!
      Οι ειλικρινείς όμως αγωνιστές, κατά τη γνώμη μου, λίγο - πολύ δικαιώνονται. Π.χ. ο Γιαννάτος είναι ένας απ' αυτούς και σίγουρα επιβάλλεται να αξιοποιηθεί, άσχετα από τα κουκιά... Επίσης κάποια στιγμή και όπου ο Νόμος το επιτρέπει θα πρέπει να λάβουν πόστα, ακόμα και προσωπικότητες εκτός ψηφοδελτίων. Ιδού η πρόκληση για τη νέα Δημοτική Αρχή.

      Διαγραφή
    4. Εγω πιστευω οτι δεν ειναι μονον οι πικραμενοι εδω .ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΗΜΕΝΟΙ Εγω εντοπισα τουλαχιστον εναν που τον βολευε ο κατσαλιρος..αλλα δεν τολμουσε να το γραψει ΕΥΘΕΩΣ και τωρα του φταιει ο καινουργιος που ΔΕΝ ΑΝΕΛΑΒΕ και οι αδιαφθοροι που δεν βγηκαν ,Αν ειναι τοσο κουτοι ΟΙ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΙ που να τους παρασυρει ενας σεσημασμενος,,ΚΑΛΩΣ ΔΕΝ ΒΓΗΚΑΝ γιατι δεν εχουν ουτε μυαλο ουτε πονηρια αρκετη ,για να αντιμετωπισουν τα ΚΡΥΦΟ ΛΑΜΟΓΙΑ. θα τα εχαφταν ολα σαν χαννοι οποτε,,μικρο το κακο αν δεν βγηκαν Αν ειναι εξυπνοι θα σταματησουν και θα οργανωθουν αλλιως,.......

      Αυτο θα δειξει αν ειναι πραγματικα εξυπνοι και οχι ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ σε ενα τοπο που εδωσε 600αρα σε πουλακες.....ΟΠΟΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΝΤΡΟΠΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΣΕ ΨΗΦΟΥΣ.Εγω θα ντρεπομουν να ανταγωνιζομαι πουλακες......ΣΕ ΨΗΦΟΥΣ....ΑΠ ΕΞΩ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ.....ΜΕ ΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΜΟΥ. και την αξιοπρεπεια μου ειναι πολυ καλυτερα......

      Διαγραφή
  2. Διευκρίνηση από Χ. Ποθουλάκη, προς κ. Μαυρουδή:
    Το άρθρο 44 του Ν. 4042/2012 που επικαλείσθε κ. Μαυρουδή αναφέρεται στους αρμόδιους (βάσει νομικών διατάξεων) για τα έργα αποχέτευσης και οι αρμοδιότητες αυτές προκύπτουν από το νόμο. Ουδέποτε οι συγκεκριμένοι Δήμοι μας είχαν, ούτε έχουν αρμοδιότητα σχεδίασης, ωρίμανσης και κατασκευής έργων αποχέτευσης. Η αρμοδιότητα αυτή ισχύει για δήμους εκτός περιφέρειας Αττικής, οπότε η διάταξη του άρθρου 44 αφορά την περίπτωση για : « …. τα απόβλητα και την επεξεργασία των αστικών λυμάτων … που απορρέουν από πράξεις ή παραλείψεις φυσικών ή νομικών προσώπων, των ΟΤΑ ….», που σημαίνει όπως οφείλετε να γνωρίζετε, με βάση τα πραγματικά γεγονότα, τις νομικές διατάξεις και τα στοιχεία, ότι τόσο ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου, όσο και ο πρώην Δήμος Ραφήνας, αλλά και η πρώην Κοινότητα Πικερμίου, ουδόλως μπορούν να κατηγορηθούν για «πράξεις ή παραλείψεις» που δεν έχουν αρμοδιότητα και συγκεκριμένα για αντικείμενα και έργα αποχέτευσης, που ανέκαθεν ήταν και παραμένουν έως σήμερα στην πλήρη αρμοδιότητα του Κράτους (βλ. ΥΠΕΧΩΔΕ, νυν ΥΠΕΚΑ) και της εξ αυτού εποπτευόμενης ΕΥΔΑΠ ΑΕ. Κάθε άλλη ερμηνεία είναι σαφώς παραπλανητική και ουσιαστικά αποτελεί πράξη «παρότρυνσης και ανοχής» ουσιαστικών παραβάσεων (κατ’ άρθρο 261, κλπ, του Ποινικού Κώδικα), που (προφανώς) εκπορεύεται από τους ελεγχόμενους ήδη εκ της Ποινικής Δικαιοσύνης αρμοδίους του ΥΠΕΚΑ (πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ), κλπ, που για τους δικούς τους λόγους επιχειρούν να μετακυλίσουν ευθύνες με διαδικασίες τύπου παράνομων «Συμφώνων Συνεργασίας», όπως έχουμε αρμοδίως τεκμηριώσει.
    Σε κάθε περίπτωση πάντως οι ενδιαφερόμενοι Δήμοι, θα πρέπει από τώρα να πάρουν συγκεκριμένα ασφαλιστικά μέτρα προστασίας (ένδικα βοηθήματα) απέναντι σε τυχόν αυθαίρετες μεθοδεύσεις της Κεντρικής Διοίκησης, προκειμένου να μεταφέρει τις ευθύνες της. Όμως επί του παρόντος ας μην πέφτουμε στο λάθος να γινόμαστε άκριτοι συμπαραστάτες των αποδεδειγμένων παραλείψεων οφειλόμενων ενεργειών των από το 2003 αρμοδίων κρατικών υπευθύνων.
    Αρτέμιδα, 6.6.2014
    Χ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γειά σου ρε Ποθουλάκη, τον αποστόμωσες τον άσχετο . Είναι το παπαγαλάκι που έλεγε, σε μια ενημέρωση στη Ραφήνα, ότι, το νερό των βιολογικών, είναι κατάλληλο για να το πίνουμε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΝΤ'ΑΥΤΟΥ ΑΝΤΩΝΑΚΗ....ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ .! ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΝ ΔΕΝ ΚΟΥΝΗΘΕΙΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ, ΘΑ ΣΕ ΦΑΝΕ ΟΙ 3-4 ΜΙΚΡΟΣΩΜΟΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ..ΑΛΛΑΞΕ ΤΑ ΟΛΑ ΜΩΡΕ ΑΔΕΡΦΑΚΙ ΜΟΥ΄ΑΦΟΥ ΕΤΣΙ ΣΟΥ ΕΙΠΑΜΕ ΚΙ ΕΣΥ ΤΟ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕΣ..ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΕΤΡΑΝΔΡΙΑ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ ΘΑ ΕΙΧΕΣ ΒΓΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ..ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΧΛΑ ..ΚΟΦΤΟΥΣ ΛΙΓΟ ΤΑ ΠΟΔΑΡΑΚΙΑ ΄ΠΟΛΛΑ ΛΕΝΕ...ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΕΠΑΙΞΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΥΣ..ΕΛΑ ΤΩΡΑ..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ΚΙΟΛΑΣ ΔΥΣΚΟΛΗ. Ο ΚΟΝΤΟΣ ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΤΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΟΥΤΕ ΣΤΙΓΜΗ. ΤΥΦΛΑ ΝΑ ΕΧΕΙ Ο ΚΟΤΣΑΛΙΡΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΙΤΣΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΡΓΕΤΗ. Η ΕΙΚΟΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ. ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΙΑΣΜΕΝΟΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΣΧΗΜΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥΣ. ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΩΤΙΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΜΕ ΤΙ ΛΟΓΙΚΗ ΨΗΦΙΖΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ. ΜΠΑΧΑΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου