Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

ΣΠΑΤΑ, ΑΡΤΕΜΙΣ - «Ενισχύουμε έμπρακτα την τοπική αγορά»

Συνάδελφοι, 
Είμαι μια μικρομεσαία επιχειρηματίας όπως εσείς που παλεύεται καθημερινά να κρατηθείτε στην ζωή, στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε, για να μπορούμε να επιβιώσουμε τόσο εμείς όσο και οι οικογένειες μας. 

Το 2012 διετέλεσα Γεν Γραμματέας της «Ένωσης Εμπόρων Σπάτων Αττικής» με δράσεις στα Σπάτα και με σκοπό να ενθαρρύνουμε την
τοπική αγορά και να διατηρήσουμε τον κόσμο στον Δήμο μας, και οι οποίες στήθηκαν με απόλυτη επιτυχία.
Αναμφισβήτητα η σημερινή οικονομικής κρίση, έχει αγγίξει για τα καλά την πόρτα μας και μας αφορά άμεσα. Ένας από τους τομείς που πλήττονται δραματικά είναι οι μικρομεσαίες τοπικές επιχειρήσεις στον Δήμο μας. Στον κυρίαρχο δημόσιο λόγο, οι εμπορικές τομείς των κεντρικών περιοχών της Αρτέμιδος και των Σπάτων, στενάζουν και τείνουν παρουσιάζονται ως «κατεστραμμένες -έρημες», όπου κυριαρχεί η εικόνα των κλειστών εγκαταλειμμένων ισόγειων καταστημάτων. Μεγάλος ο αριθμός των λουκέτων και εξαιρετικά ανησυχητικός, παρουσιάζοντας διακυμάνσεις ανάμεσα σε διαφορετικούς εμπορικούς δρόμους. 
Και ενώ βλέπουμε μερικές επιχειρήσεις να αντέχουν και να αντιστέκονται στην ύφεση που επικρατεί, τελικά με μαθηματική ακρίβεια τις βλέπουμε να μαραζώνουν δίπλα στα λουκέτα και στα έρημα καταστήματα. Στην κεντρική εμπορική ζώνη των Σπάτων η απόλυτη καταστροφή καθώς μόλις το είκοσι τοις εκατό των καταστημάτων παραμένει ενεργό, και χωρίς μεγάλες αντοχές. Στην δε Αρτέμιδα αρκετά είναι τα λουκέτα έχουν ξεκινήσει να μπαίνουν και το φαινόμενο αρχίζει και εκεί να μας ανησυχεί στον πλέον εμπορικό δρόμο του κέντρου. 
Είναι επιτακτική ανάγκη η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και αγοράς. 
Η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του Δήμου μας. Παρά τις ιδιαίτερες δυσκολίες της περιόδου που διανύουμε μπορούμε να πραγματοποιήσουμε δράσεις που θα αναπτύξουν την τοπική οικονομία θα δώσουν ώθηση στα μαγαζιά και θα φέρουν ανάπτυξη των τόπο. 
Εξυπακούεται ότι εμείς οι κάτοικοι του Δήμου μας προτιμάμε τις τοπικές αγορές, τα τοπικά προϊόντα και στηρίζουμε τα καταστήματα του Δήμου μας. 
Είναι εφικτό να δημιουργήσουμε καλύτερες προϋποθέσεις για το μέλλον του τόπου μας και των παιδιών μας είτε μέσα από διαφήμιση, οργάνωση εκδηλώσεων, κίνητρα νέων επιχειρήσεων, νέες θέσεις εργασίας και ένα ευρύ πλάνο που θα ενισχύει την επιχειρηματικότητα θα εξυγιάνει την τοπική μας οικονομία. 
Ενισχύουμε έμπρακτα την τοπική αγορά. 
 Στις προσεχείς δημοτικές εκλογές παίρνω μέρος ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με το συνδυασμό «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ» του Υποψήφιου δημάρχου Σπάτων Αρτέμιδος, κ. Δημήτρη Μάρκου. 
Η υποψηφιότητά μου στις εκλογές της του Μαΐου, αποτελεί την πρώτη προσωπική μου παρουσία στην τοπική αυτοδιοίκηση του δήμου μας, η οποία θέλω να αποτελέσει την αρχή μιας μακροχρόνιας προσφοράς στα Δημοτικά δρώμενα. 
Αναλαμβάνουμε δράση και ξεκινάμε μια προσπάθεια αναζωογόνησης και ενίσχυσης της τοπικής κοινωνίας του Δήμου Σπάτων Αρτέμιδος. 
Κατερίνα Παπαϊωάννου 
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Σπάτων Αρτέμιδος 
Δημήτρης Μάρκου-ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ

4 σχόλια:

  1. Αυτά που λέτε είναι τοποθέτηση, το σχεδιασμό σας δε βλέπουμε και ανησυχούμε.
    Το "διαφήμιση, οργάνωση εκδηλώσεων, κίνητρα νέων επιχειρήσεων, νέες θέσεις εργασίας και ένα ευρύ πλάνο" πάλι δε μας λέει κάτι σε σχέση με τα γειτονικά μεγαθήρια που κατέπνιξαν το λιανεμπόριο.
    Επίσης με το στανιό τίποτε δε γίνεται: στην Αρτέμιδα ο εμπορικός σύλλογος πελαγοδρομεί σε καταστατικά, καταγγελίες και διαδικαστικά και στα Σπάτα είναι πρακτικά ανύπαρκτος.
    Δε θέλω να κάνω τον τιμητή των πάντων αλλά νομίζω ότι στέλεχος που να κατέχει τεχνοκρατικά το θέμα τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης δεν υπάρχει σε καμία παράταξη.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απο τον συλλογο εμπορων των Σπατων εφυγες αν δεν κανω λαθος γιατι? Ειχες θεση γραμματεα γιατι δεν εμεινες να το παλεψεις? Σε μια μικρη κοινωνια αυτα μενουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα σας Ανώνυμε 9,02 (αν και θα προτιμούσα να γράφατε επώνυμα).
    Από τον Σύλλογο παραιτήθηκα αναφέροντας και τους λόγους της παραίτησης μου τότε, αλλά παραμένω ιδρυτικό μέλος και στο καταστατικό του συλλόγου.Δεν το έχετε διαβάσει; Αυτό τον σύλλογο των ιδρύσαμε με πολύ αγώνα και οικονομική ενίσχυση και με την βοήθεια της κυρίας Ελένης Φράγκου που μας πήρε από το χέρι και μας ένωσε τότε. Συμφωνώ ότι σε μια μικρή κοινωνία μένουν αυτά όπως έχει μείνει και το έργο που καναμε όταν ήμουν γραμματέας ,με τις 3 στο σύνολο εκδηλώσεις 1.Απόκριες Πλατεία Ξενοφώντα 2.Βραδιά καταστημάτων στο Γι αλλού 3.Εκδηλώσεις Πέτρου και Παύλου στα φαγια 2012. Γνωρίζετε επίσης ότι μετά από την αποχώρηση την δική μου και μετά από μερικούς μήνες παραιτήθηκαν ακόμα και οι αντιπρόεδροι και η ταμίας; Επίσης είμαι σίγουρη οτι αυτό που έχει μείνει από τότε είναι ότι δεν υπάρχει ούτε ενα έργο ούτε μια εκδήλωση για να αναπτυχθεί η αγορά.Δεν υπάρχουν δελτία τύπου δεν υπάρχει τίποτα δυστυχώς... Καθημερινά μιλάω με τον κόσμο και τους εμπόρους βγαίνω στα μαγαζιά και ζώ την αγωνία την δική τους την δική μου την δική μας. Αυτό θα αλλάξει σας το υπόσχομαι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό λέω γιατί έφυγες αφου υπήρχε έργο δεν έπρεπε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου