Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

ΔΥΟ πολύ σοβαρά ΘΕΜΑΤΑ που ταλανίζουν το Δήμο Σπάτων, Αρτέμιδος

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΘΕΜΑ: Επισκευή Γέφυρας επί της Λεωφόρου Σπάτων- Αναπροσαρμογή Δημοτικών Τελών και Φόρων Ετών 2013 και 2014 στον Δήμο Σπάτων Αρτέμιδος
Ημερομηνία: 21-11-2013
ΣΧΕΤ.: α. Νόμος 3852/2010
β. Νόμος 2690/1999
Κύριε Δήμαρχε:
Είναι γνωστό πως δεν έχει υπάρξει απάντηση σας ή των υπηρεσιών του Δήμου, στο μεγαλύτερο μέρος των επιστολών και αιτήσεων που
σας έχω αποστείλει, γεγονός που αδιαμφισβήτητα τεκμηριώνει, ένα τρόπο λειτουργίας του Δήμου, τελείως διαφορετικό από αυτόν, που είχατε διακηρύξει προεκλογικά το 2010. Εγώ όμως θα επιμείνω και θα αιτήσω την απάντηση σας, σε θέματα που απασχολούν μεγάλο αριθμό συμπολιτών μου και επαναφέροντας σοβαρά θέματα που στο παρελθόν δεν απαντήσατε, καθώς μπαίνοντας στην προεκλογική περίοδο, η πολιτική επικοινωνίας (επιχειρήσεις επιρροής του κόσμου), υποχρεώνουν την εκάστοτε εξουσία, να δίνει έστω και κάποιες απαντήσεις, εν κινδύνου εκλογικών απωλειών! Μήπως έστω και έτσι πληροφορηθούμε κάτι!

Θέμα πρώτο:
Η επισκευή της γέφυρας επί της λεωφόρου Σπάτων, στο ύψος των ορίων του Δήμου μας, με τον Δήμο Παλλήνης
Κύριε Δήμαρχε:
Είμαι και εγώ μία από τους χιλιάδες κατοίκους του Δήμου μας, που δεν εργάζονται εντός των ορίων του, αλλά εκτός αυτών και συγκεκριμένα στην Αθήνα. Βιώνω όπως και οι υπόλοιποι συμπολίτες μου, την καθημερινή ταλαιπωρία της μετακίνησης προς και από την εργασία μου, σε μια πόλη τα Σπάτα που η αστική συγκοινωνία είναι σχεδόν ανύπαρκτη και η όποια κατά ελάχιστο συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση, υπάρχει κυρίως για το εκπτωτικό χωριό (κατόπιν αιτήσεως επτά ατόμων). Χρησιμοποιώντας καθημερινά το αυτοκίνητο μου, με υπέρογκο κόστος για τα σημερινά οικονομικά δεδομένα, μετακινούμε προς και από την εργασία όπως εκατοντάδες συμπολίτες μου! Με έκπληξη διαπίστωσα ένα πρωινό (δεν υπήρξε από το Δήμο κανένα Δελτίο τύπου-ενημέρωση), την παράκαμψη στην λεωφόρο Σπάτων στα των ορία με την Παλλήνη, λόγο της «επισκευής» της κατεστραμμένης γέφυρας που υπάρχει επί της λεωφόρου. Εγώ προσωπικά, ουδεμία εργασία επισκευής δεν έχω διαπιστώσει εδώ και εβδομάδες. Απεναντίας κυκλοφορούν «πληροφορίες» ότι, δεν είναι έτοιμοι ούτε καν η μελέτη για την επισκευή της και ότι η εν λόγω επισκευή, δεν θα αποπερατωθεί πριν το 2015, για αυτό έστω και η καθυστερημένη επίσημη απάντηση- τοποθέτηση (μέσω δελτίου τύπου), του Δήμου για το θέμα, κρίνεται απαραίτητη!

Θα ήθελα να επισημάνω ότι, η παράκαμψη μέσω των παραπλήσιων δρόμων, εκτός από χρονοβόρα είναι και άκρως επικίνδυνη, καθώς οι δρόμοι είναι στενοί, με πολλές στροφές και αφώτιστοι, χωρίς αστυνόμευση με αποτέλεσμα, να διέρχονται παρά την απαγόρευση πούλμαν και φορτηγά! Ιδιαίτερα τις μέρες που βρέχει, για την διέλευση τους απαιτείται βάρκα και όχι αυτοκίνητο!

Κύριε Δήμαρχε:
Η ανωτέρω παράκαμψη, λόγο της «εν δυνάμει» επισκευή της γέφυρας, εκτός από χρονοβόρα, την χειμερινή περίοδο με ακραία καιρικά φαινόμενα, θα είναι μια παγίδα για τους οδηγούς και την καλοκαιρινή περίοδο θα απομονώσει την περιοχή, εξαιτίας της μεγάλης κυκλοφοριακής συμφόρεσης που θα προκαλέσει.

Κύριε Δήμαρχε:
Πρέπει να ενεργήσετε άμεσα, για την επίλυση του θέματος! Ζητάτε από τους συνδημότες μου, να εμπιστευτούν το Κράτος, την Περιφέρεια και τον Δήμο, στην συντήρηση και τυχόν επισκευή λόγω καταστροφών, των εγκαταστάσεων του προτεινόμενου ΚΕΛ στο Πλατύ χωράφι, ας ξεκινήσουμε κάτι πιο απλό- μικρό, που θα αυξήσει την εμπιστοσύνη του κόσμου προς τους φορείς εξουσίας, την ταχεία επισκευή του γεφυριού!

Θέμα δεύτερο:
Η υπέρογκη χρέωση του νερού στους συμπολίτες μου
Πάμπολλες φορές έχω αναφερθεί στο θέμα των υπέρογκων αυξήσεων στην τιμολόγηση του νερού(σχεδόν διπλασιασμός λογαριασμών), μέσω της πολιτικής της κλιμακωτού τιμολογίου, που υπέστησαν κυρίως τα νοικοκυριά στα Σπάτα! Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Περιφέρειας, ακύρωσε και στις δύο διοικητικές κλίμακες εξέτασης, τις σχετικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, κατόπιν προσφυγής πολιτών, αλλά ο Δήμος μας επιμένοντας, προσέφυγε στα Διοικητικά δικαστήρια! Διάβασα το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Δήμος, με θέμα την μείωση κατά 15% στη τιμολόγηση του νερού, για το 2014! Διαπιστώνοντας το έντονο πανηγυρικό στυλ, του εν λόγω δελτίου, θα ήθελα κύριε Δήμαρχε να σας επισημάνω, ότι η μείωση 15% για το 2014, όταν οι παράτυπες αυξήσεις (συμφώνως Περιφέρειας) για το 2013, έφτασαν το 150% στους λογαριασμούς νερού των συμπολιτών μου, είναι θετικό βήμα, αλλά στην ουσία είναι σταγόνα στον ωκεανό! Θα ήθελα κύριε Δήμαρχε να σας υπενθυμίσω δύο παραγράφους, από ανάλογη επιστολή που σας είχα αποστείλει τον Μάρτιο του 2012:

Δυστυχώς για άλλη μια φορά πάρθηκαν σημαντικές αποφάσεις για την πόλη των Σπάτων, χωρίς να γίνει διάλογος με την τοπική κοινωνία, μέσω των συλλογικών οργάνων ενδοδημοτικής αποκέντρωσης (Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Σπάτων, Επιτροπής Διαβούλευσης κ.α.). Η αύξηση ιδιαίτερα των τελών ύδρευσης για την Δημοτική Κοινότητα Σπάτων είναι μεγάλη, κυρίως στην κλίμακα 0-100 κμ(οικιακή κατανάλωση). Καταλαβαίνω την ανάγκη αύξησης της τιμής ώστε τουλάχιστον να καλύπτει την τιμή αγοράς του νερού από την ΕΥΔΑΠ, αλλά όλη την περαιτέρω αύξηση την θεωρώ μη αναγκαία, λαμβανομένου υπόψη και του μεγάλου αριθμού, ανείσπραχτων λογαριασμών. Επίσης ότι οι συνθήκες/ δεδομένα στην τοπική αγορά των Σπάτων, είναι διαφορετικά από τις συνθήκες δεδομένα στην τοπική αγορά της Αρτέμιδος και δεν είναι δυνατόν, να επιβάλλονται ενιαία τέλη κοινόχρηστων χώρων, προς τον εμπορικό κόσμο χωρίς σχετικές μελέτες.

Ελπίζω αυτοί που τόσο καιρό δεν πλήρωναν, να μην εξακολουθήσουν να μην πληρώνουν και για άλλη μια φορά μόνο οι συνεπής συμπολίτες μου, να επωμιστούν τα βάρη. Αυτά που βιώνουν καθημερινά οι συμπολίτες μου από την κεντρική κυβέρνηση, να μην τα βιώσουν σε τοπικό επίπεδο. Δυστυχώς οι αυξήσεις στους φόρους και τα τέλη στα Σπάτα είναι μια πραγματικότητα, με πολιτική απόφαση της Δημοτικής αρχής! Ας υπάρξει τουλάχιστον η ανάλογη ανταποδοτικότητα που προβλέπει και ο νόμος στο επίπεδο διαβίωσης μας. Αναμένω!

Μετά Τιμής
Φράγκου Ελένη
Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Σπάτων
Ημερομηνία: 21-11-2013
Η επιστολή εστάλει:
ΠΡΟΣ: Κύριο ΧΡΗΣΤΟ ΜΑΡΚΟΥ
ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΠΑΤΩΝ
ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ
ΚΟΙΝ.: - Κύριο ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΜΑΡΓΕΤΗ
Αντιδήμαρχο
- Κύριο ΜΑΡΚΟΥ ΧΡΙΣΤΟ
Αντιδήμαρχο
- Κύριο ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΠΑΤΩΝ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ
ΣΩΤΗΡΙΟ ΓΙΑΝΝΑΤΟ

12 σχόλια:

  1. Η μέιωση 15% για το 2014 που έχει εξοφληθεί το παλιό χ΄ρέος της ΕΥΔΑΠ από τις παράνομα αυξημένες τιμές 150% του 2011 και 2012 δεν είναι καθόλου θετική αλλά ψίχουλα εξαπάτησης γιατί μείωνουν την ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝΑΙΤΙΑ ΑΥΞΗΣΗ στο 135%.Υπάρχει άμεση υποχρέωση τιμολόγησης με το νόμιμο τιμολόγιο του 2010 και συμψηφισμού-επιστροφής των διαφορών μέχρι σήμερα.ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΟΜΟΦΩΝΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΑ ΕΛΕΝΗ,ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ,ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΚΟΥΚΙΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ.ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΒΟΛΕΜΕΝΗ,ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΗΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κυρα λενη τωρα μας θυμηθηκες;Ετρεχες στο Κ.Υγειας,για την θεσουλα σου,και τωρα εσφιξαν οι εκλογες,και τρεχεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα ήθελα να ενημερώσω ότι η επιστολή της παρούσας ανάρτησης, είναι από την 21 Νοεμβρίου 2013. Για το θέμα του νερού έχω παρέμβει τρείς(3) φορές το 2012 και δύο (2) φορές το 2013. Καλώ όσους «τρέχουν να μου επιτεθούν», να διαβάζουν τις επιστολές μέχρι τέλους, που είναι η ημερομηνία αποστολής τους, για να μην εκτίθενται. Έχω κάνει δεκάδες παρεμβάσεις καθ’ όλη την διάρκεια αυτών των 3,5 χρόνων, για όλα τα θέματα των Σπάτων. Δεν εμφανίζομαι και δεν γράφω μόνο την προεκλογική περίοδο, αλλά σταθερά από την πρώτη μέρα μετά τις εκλογές του 2010. Όσο για τον φίλο που αναφέρεται στα «κουκιά» έχω να του πω ότι επιθυμώ με τιμήσουν με την στήριξή τους πολίτες-δημότες- ευαισθητοποιημένοι ψηφοφόροι. Αν είναι να με στηρίξουν «κουκιά» καλύτερα να πάω σπίτι μου. Σχετικά με το εάν τρέχω για την δουλεία μου και φυσικά τρέχω και αγωνίζομαι για αυτή. Ζω 23 χρόνια τώρα από την εργασία μου, στο πρώην ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ και νυν ΠΕΔΥ. Σκοπεύω να έρθω να δουλέψω στο Κέντρο Υγείας Σπάτων ή Ραφήνας με τα από 23 χρόνια στο ΙΚΑ Χαλάνδρου, όσο και να ενοχλεί κάποιους αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Από λόγια κ, Φράγκου έχουμε χορτάσει .Σ΄Αυτούς που απευθύνεστε δεν ιδρώνει το αυτί τους για να μην πω που μας έχουν γραμμένους.! ! ! ! ! ! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΛΑ ΕΛΕΝΙΤΣΑ ΤΡΑΒΑ ΤΩΡΑ ΜΗΠΩΣ ΒΡΕΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΤΥΦΛΗ ΨΗΦΟ.ΑΞΕΧΑΣΤΗ ΘΑ ΜΑΣ ΜΕΙΝΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το Λαμπατερ "ΕΛΕΝΗ" θελει να ξαναεκλεγει,στον Δημο να κανει ΤΙ;Ελεω ΚΑΣΙΜΗ εφτασε εκει που πηγε,τωρα ο ΚΑΣΙΜΗΣ εφυγε,μαζι με την σαβουρα του;Η κανει τουμπεκι να ξεφορτωθει την σαβουρα τυπου ΕΛΕΝΗΣ,και αλλων ομοειδων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΓΡΑΨΕΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΕΥΤΥΧΩΣ..... ΚΟΠΗΚΕ Μπορω να φαντασθω, απο τα αλλα σχολια, περι ΤΙΝΟΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ.
      Δεν αναγκασθηκα να δω την γυμνια ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΓΔΥΤΟΥ ΚΑΙ ΞΕΒΡ....
      να παρελαυνει σε δημοσιο χωρο.
      Το ice force τι ειναι?Η δυναμη που σου εβαλε παγο?ΠΡΟΣΕΞΕ ΜΗΝ ΓΛΥΣΤΡΙΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΟ ΚΑΙ ΓΚΡΕΜΟΤΣΑΚΙΣΤΕΙΣ.οταν επανελθεις.
      Νομιζετε οτι κανετε μαγκια ετσι?
      εεεεε λοιπον ειστε πολυ γελασμενοι.Η μαγκια ειναι να ξερεις να σφαζεις με το γαντι.Τα αλλα ειναι για τους χασαπηδες.και το ολα τα σφαζω ολα τα μαχαιρωνω των συμπαθων τσιγγανων

      Διαγραφή
  9. Δεν χρειαζεται να γραφεις μια κεφαλαια και μια μικρα απο το στυλ γραφης φενεσαι οτι εισαι ο ιδιος. Επιπεδο πεζοδρομιο. Οταν βριζεις ετσι καλο κανεις στους υποψηφιους. Βλεπει ο κοσμος το επιπεδο ατομων που εχουν απεναντι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ελέω Κασίμη, κουκιά, σαβούρα κλασικές εκφράσεις παλαιομοδίτικος σε βούρκο πολιτικός λόγος. Το Τοπικό Σπάτων πρέπει να συνεχίσει όπως έχει αποφασίσει, για να σταματήσουν να υπάρχουν αυτοί που θεωρούν τους ψηφοφόρους, κουκιά και ότι οι σύμβουλοι είναι ελέω του κάθε υποψήφιου Δημάρχου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μπαβο και παλι βρε μπλογκιτες.
    Βρηκατε που ειναι ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ.
    Στα προσωπικα της κ Φραγκου.
    Δεν ειναι στο νερο που πληρωνετε τσαμπα, δεν ειναι στους δημαρχαιους που σας δουλευουν, ,ειναι σε μια συμβουλο του ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΠΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΗΣ
    Επαρχια του 50 και πολυ σας παει.
    Παλι καλα, που δεν ζωντανεψατε τον Παπαγο να σας σωσει.
    Μετα μου λενε για το χαλι της περιοχης.
    Το μεγαλυτερο και πλεον επικινδυνο χαλι ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ.
    Αυτο δειχνει ποιοι ψηφιζουν,με τι κριτηρια ψηφιζουν και πως βγαζουν αρχοντες ΟΤΙ ΒΓΑΖΟΥΝ
    Ολες μου οι περιεργειες λυθηκαν πλεον
    ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΥΤΕ ΛΥΘΗΚΑΝ ΟΥΤΕ ΘΑ ΛΥΘΟΥΝ ΠΟΤΕ ,αν δεν μπορεις καν ,να τα εντοπισειςκαι σε απασχολει το κουτσομπολιο για τον α και τον β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου