Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Επίδομα γραμματέως €3.019 το μήνα

Επίδομα γραμματέως, που ανέρχεται στα €3.019 τον μήνα λαμβάνουν οι πρώην Πρόεδροι της Δημοκρατίας και της Βουλής, για την εργοδότηση γραμματέα για τις προσωπικές τους
εργασίες ως πρώην. Ποσό ιδιαίτερα ψηλό αν λάβει κανείς υπόψη ότι στον ιδιωτικό τομέα ο μισθός της γραμματέως πολύ σπάνια φθάνει σε τέτοια επίπεδα.
Οπως γράφει σήμερα η εφημερίδα "Ο Φιλελεύθερος", σύμφωνα με επιστολή του υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη στη Βουλή, το επίδομα για απασχόληση ιδιαιτέρας γραμματέως στους πρώην Προέδρους της Δημοκρατίας και της Βουλής καταβάλλεται με Νόμο του 1988 και είναι ίσο με την εκάστοτε ανώτατη βαθμίδα της μισθοδοτικής κλίμακας στενογράφου Πρώτης Τάξης (Α7+2).
Το συγκεκριμένο επίδομα απολαμβάνουν σήμερα οι Γιώργος Βασιλείου, Δημήτρης Χριστόφιας, Βάσος Λυσσαρίδης, Αλέξης Γαλανός και Μάριος Καρογιάν.
Επίδομα γραμματέως χωρίς και πάλι να γίνεται οποιοσδήποτε έλεγχος κατά πόσο όντως εργοδοτούν γραμματέα ή αν το επίδομα πάει σε άλλους σκοπούς, λαμβάνουν και οι βουλευτές. Σύμφωνα με την επιστολή του Χάρη Γεωργιάδη, στον συνολικό μηνιαίο μισθό των βουλευτών, ο οποίος ανέρχεται στις €6.611 τον μήνα χωρίς τις αποκοπές (€4.100 με τις αποκοπές) περιλαμβάνεται ποσό το οποίο περιγράφεται ως επίδομα γραμματειακών υπηρεσιών, ύψους €1.025. Σημειώνεται ότι οι συνολικές απολαβές των βουλευτών είναι συντάξιμες.
Τη σχετική ενημέρωση ζήτησε η βουλευτής Ειρήνη Χαραλαμπίδου η οποία κάλεσε τον υπουργό Οικονομικών να πληροφορήσει τη Βουλή και για το εάν υπάρχουν αξιωματούχοι οι οποίοι λαμβάνουν εις διπλούν το συγκεκριμένο επίδομα. Και εάν ναι, κατά πόσο θα κληθούν να επιστρέψουν χρήματα στο κράτος.
Ο Χάρης Γεωργιάδης απέφυγε επιμελώς στην επιστολή του να κατονομάσει τον Μάριο Καρογιάν, ο οποίος προς το παρόν είναι ο μοναδικός αξιωματούχος ο οποίος λαμβάνει εις διπλούν το επίδομα γραμματέως, όντας βουλευτής και πρώην πρόεδρος της Βουλής. Λαμβάνει, δηλαδή, ποσό €4.044 κάθε μήνα ως επίδομα γραμματέως. Ο κ. Γεωργιάδης στην επιστολή του καθιστά σαφές πως δεν τίθεται θέμα επιστροφής ποσών που έχουν πληρωθεί στον κ. Καρογιάν, καθώς τα επιδόματα γραμματέως καταβάλλονται με βάση την κείμενη νομοθεσία.

www.ikypros.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου