Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Οι ληστές με τις γραβάτες στην Αθήνα

Ο Νταβέλης έλεγε ότι «Εμείς είμαστε ληστές των βουνών.
Σε λίγα χρόνια οι ληστές θα φορούν γραβάτες, θα κυκλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας,
θα τους ανέχεται ο λαός, ώσπου κάποια μέρα θα τους σουβλίζουν σε πλατείες…»
Αυτές τις μέρες στέλνουν εκθέσεις αναγκαστικής κατάσχεσης της ακίνητης περιουσίας για μικρο-ποσά σε οφειλέτες της εφορίας...
"Ο λόγος που γίνεται η (εικονική) κατάσχεση", σύμφωνα με τα λεγόμενα του "υποχείριου των αριθμών" (κ.Θεοχάρη), "είναι γιατί είμαστε στο τέλος του έτους και όλα αυτά τα χρέη παραγράφονται (οι δεκάρες!!! Τα δισεκατομμύρια που παραγράφηκαν των "ημέτερων" δεν τα υπολογίζουν, ούτε τα κυνηγούν!! Ακόμη και οι ληστές του Χρηματιστηρίου Αθωώθηκαν λόγω ελλείψεως στοιχείων, αφού απέκρυψαν από την δικαιοσύνη όλα τα σχετικά αποδεικτικά!!), οπότε ο έφορος (άλλο ευθυνόφοβο ανθρωπάκι) στην προσπάθεια του να μην έχει και δικές του ευθύνες προχωρά στις κατασχέσεις των οφειλετών με 200-500 Ευρώ (μόνο που από τέτοιους έφορους ξέφυγαν τα μεγάλα χρέη των εκατομμυρίων και έφτασαν να παραγραφούν). Η κατάσχεση δεν είναι διαδικασία, για να πάρει η Εφορία το σπίτι. Είναι μία νομική κίνηση που εξασφαλίζει την μη παραγραφεί του χρέους".
Βέβαια αυτό που δεν μας είπε είναι ότι θέλει να έχει βεβαιωμένες τις οφειλές, ώστε να φαίνονται στα μελλοντικά έσοδα στους ισολογισμούς για την Τρόικα.
Εφόσον έφτασε να κάνει κατασχέσεις στα 300 Ευρώ αλλά του ξέφυγαν τα χρέη των 3.000 που είναι εκατονταπλάσιο θα έπρεπε άμεσα αυτό ο Έφορος να χάσει την δουλειά του μαζί με τους συνεργάτες του.
Δεν υπερασπίζομαι τον οφειλέτη των 300 Ευρώ, ούτε θέλω να μείνει ατιμώρητος. Αλλά είναι ηθική και ανθρωπιστική υπερβολή ένας απλός φορολογούμενος που σε όλη την διάρκεια της φορολογικής του πορείας να έρχεται σε τέτοιο τρομερό ηθικό και κοινωνικό εξευτελισμό των 300 Ευρώ. Αν τον καλούσε η Εφορία να κάνει διανομή των κατασχετήριων έναντι του ποσού που χρωστάει θα είχε εξοφλήσει την πρώτην, κιόλας, εβδομάδα. Αντί να προκυρήσσει θέσεις του ΟΑΕΔ για να ξεγελάσει τον άνεργο και να μειώσει τους αριθμούς της ανεργίας, θα μπορούσε να έδινε σε αυτούς τους μικρο-οφειλέτες τέτοιες περιοδικές εργασίες. Με αυτό τον τρόπο  δεν θα χρωστούσε κανείς. Αλλά εδώ πρόκειται για ένα σύστημα οικονομολόγων εκβιασμού και τοκογλυφίας, οπότε κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο.
Ετοιμάζουν μια καινούργια "φούσκα" που θα την πληρώσουμε ακόμη πιο ακριβά. Αυτά τα 300-1000 Ευρώ δεν τους ενδιαφέρουν καν αν θα τα πάρουν και μάλλον ξέρουν ότι δεν τα πάρουν ποτέ. Αλλά θέλουν να τα καταχωρήσουν στην πρόβλεψη είσπραξης εσόδων, να τα τοκίσουν σύμφωνα με τον νέο νόμο των υπέρογκων προσαυξήσεων, και να βρεθούν με "πλεόνασμα". Ένα "πλεόνασμα" που θα αποτελεί, πάλι, την βασική απόδειξη συμμόρφωσης με το μνημόνιο και θα τους δώσει την δυνατότητα να δανειστούν εκ νέου.
Το παλιό σύστημα του "μπακάλη", που ακολουθούσαν μέχρι τώρα, και εμφάνιζαν για παράδειγμα, μια ταβέρνα ή περίπτερο με ετήσιο τζίρο 150.000 Ευρώ να έχει χρέος 2 ή 3 εκατομμύρια Ευρώ δεν περνάει πια στην Τρόικα. Το κατάλαβαν το κόλπο. Έτσι, αναγκαστικά, καταφεύγει σε νέες τακτικές. Αναγκάζεται να ασχοληθεί με τα μικρο-ποσά που είναι αμέτρητα. Είναι ποσά που, θεωρητικά, είναι εύκολα να πληρωθούν, φαίνονται λογικά και δεν κινούν υποψίες. Επίσης οι οφειλέτες τους δεν μπορούν να αξιώσουν ενστάσεις και αμφισβητήσεις.

Επειδή έχασαν την αξιοπιστία τους με καταλογισμούς ανείσπρακτων οφειλών, τώρα, καταφεύγουν στην λύση της (εικονικής) κατάσχεσης για να δείξουν ότι πρόκειται για βεβαιωμένες οφειλές που είναι εξασφαλισμένη η είσπραξή τους και μάλιστα με εγγύηση!
Εκτός των άλλων αυτά τα ποσά είναι δύσκολο να ελεγχθούν.

Συμπέρασμα:
Δεν αξίζει κανείς από αυτούς τους οφειλέτες να "ιδρώσουν" ή να "ασχοληθούν"!
Για να ξεκινήσει μια διαδικασία πραγματικής κατάσχεσης από ένα οικονομικό τέρας, που είναι το κράτος ή η τράπεζα, έχει ένα αρχικό κόστος γύρω στα 2-2,5 χιλιάρικα και για να περατωθεί, δηλαδή να φτάσουν να κατασχέσουν το ακίνητο και να βρεθεί και ο τελικός αγοραστής που θα το πάρει -αν δεν είναι ακίνητο "φιλέτο"- έχει ένα τελικό κόστος 8 έως 12 χιλιάδες Ευρώ. Θα γεμίζουν με τέτοιες υποθέσεις τα δικαστήρια χωρίς κανένα αποτέλεσμα.
Πρόκειται για λογική και τακτική που ακολουθούν μόνο οι άνθρωποι της νύχτας, με τακτικές εκβιασμού και απειλών.
Μόνο απειλές είναι!
Όταν θα εμφανιστούν για εξόφληση τα έξοδα σύνταξης και επίδοσης των εξώδικων ειδοποιήσεων, που απαιτούνται στο αρχικό στάδιο, θα δημιουργήσουν τόσο μεγάλη τρύπα στα διάτρητα έσοδά τους που θα μηδενίσουν τα έσοδα, ίσως θα δημιουργήσουν και έλλειμμα.
Αλλά μιλάμε για ανθρώπους που, σαν τους ναρκομανείς, έχουν ανάγκη από την δόση τους ΤΩΡΑ! Δεν τους ενδιαφέρει καθόλου ο αντίκτυπος στον κοινωνικό ιστό, στην ηθική υπόσταση του ατόμου, την διάλυση της οικογενειακής ησυχίας και ηρεμίας ανθρώπων που μέχρι χθες ήταν ευυπόληπτοι και συνεπείς φορολογούμενοι.
Αυτό εάν τολμούσε να το κάνει οποιοσδήποτε πολίτης θα ήταν μπροστά στον Εισαγγελέα με την βαριά κατηγορία «διατάραξη της οικιακής ειρήνης» και «παραβίαση του οικογενειακού ασύλου»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου