Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

ΆΡΤΕΜΙΣ - ΠΡΩΤΌΚΟΛΛΑ ΚΑΤΕΔΆΦΙΣΗΣ

ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ
Αναφέραμε στο προηγούμενο σημείωμά μας ότι η ΚΥΔ, (Κτηματική Υπηρεσία Δημοσίου), έχει στείλει πρωτόκολλα κατεδάφισης σε 22 καταστήματα που έχουν καταπατήσει την
αιγιαλίτιδα ζώνη και σε μεγάλο αριθμό επαγγελματιών πρόστιμα που τα καταστήματα τους που δεν πληρούν τους απαραίτητους όρους.

Οι πληροφορίες λένε ότι συνεργείο της ΚΥΔ, με τη συνοδεία εισαγγελέα θα ερχόταν στην πόλη μας να επιβάλει το νόμο. (Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή. 29-30-31 Μαΐου) 

Ας δούμε όμως την προϊστορία της υπόθεσης. Η πλεονεξία, η απληστία και η «μαγκιά» κάποιων επαγγελματιών στον παραλιακό χώρο, είχε φθάσει στο απροχώρητο.

Όλες οι διοικήσεις των τελευταίων χρόνων στην Αρτέμιδα, είχαν σημαία τη νομιμότητα στην παραλία. Δυστυχώς, όχι μόνο δεν την επέβαλαν, αλλά έκλειναν τα μάτια στη συνεχή παρανομία. Το «ξεσάλωμα» έχει τις συνέπειές του. 
Τον περασμένο Αύγουστο, 2012, ο σημερινός δήμαρχος, με έγγραφό του είχε κοινοποιήσει στην ΚΥΔ, 22 παρανομίες-υπερβάσεις των καταστημάτων (ψίθυροι μας λένε ότι άφησε απέξω κάποιες τρανταχτές παρανομίες) και ζητούσε από την υπηρεσία να πράξει τα δέοντα. Πράγματι η υπηρεσία με έγγραφο της, τον Νοέμβριο του 2012, ειδοποιούσε τους επαγγελματίες να αποσύρουν από την αιγιαλίτιδα ζώνη ότι είχαν τοποθετήσει και μάλιστα επέβαλε τσουχτερά πρόστιμα.
Κανένας όμως, ή, σχεδόν κανένας, επαγγελματίας δεν έλαβε σοβαρά υπόψη του το έγγραφο της ΚΥΔ. Έτσι φθάσαμε στον Μάιο του 2013, όπου χάθηκαν όλα τα χρονικά περιθώρια για ενστάσεις και τα πρωτόκολλα κατεδάφισης είναι προ των «πυλών» και εκτελεστά.
Επειδή πρέπει τα πράγματα να λέγονται με το όνομά τους, υπήρξε η αποκορύφωση της η υποκρισίας και από τις δύο πλευρές στην έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ για αντιμετώπιση της κατάστασης.

Και ήταν υποκρισία να λέγετε ότι πρέπει η Δημοτική αρχή να ζητήσει αναστολή της κατεδάφισης και των προστίμων όταν, ή ίδια και κάτω από το βάρος της αυξανόμενης παρανομίας, ζητούσε την έννομη τάξη. Και ήταν υποκρισία εκ μέρους των καταστηματαρχών να ισχυρίζονται ότι «αιφνιδιαστήκαν» από την ΚΥΔ, όταν προ εξαμήνου και πλέον είχαν λάβει τα αναγκαία έγγραφα.

Πράγματι, ο Δήμαρχος, συνοδευόμενος από αντιδήμαρχο και υπάλληλο της υπηρεσίας του Δήμου επισκέφθηκαν την ΚΥΔ, με αίτημα την παράταση των κατεδαφίσεων και της πληρωμής των προστίμων, μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβριο. Οι πληροφορίες λένε ότι υπήρχε σκληρή αρνητική απάντηση εκ μέρους της ΚΥΔ.

Η νομιμότητα και το σταμάτημα του αθέμιτου συναγωνισμού, είναι οι βασικοί πυλώνες πάνω στους οποίους θα στηριχθεί η ανάπτυξη της πόλης. Πρέπει, λοιπόν, αφού η σημερινή διοίκηση αποφάσισε να φέρει τη νομιμότητα στον παραλιακό χώρο, -και χίλια εύγε για την πρωτοβουλία της- να ολοκληρώσει την προσπάθεια αδιαφορώντας για τις πολιτικές συνέπειες. Αυτοί που θα επιμείνουν στη διατήρηση του αλαλούμ για να εξυπηρετούνται τα συμφέροντά τους είναι οι λίγοι. Είναι πολλοί που θα επιβραβεύσουν την προσπάθειά της.

Και ποιος ξέρει, ίσως ο σεβασμός της νομιμότητας και ο θεμιτός συναγωνισμός μεταξύ των επαγγελματιών φέρει σοβαρούς επιχειρηματίες και να κάνουν σοβαρές επενδύσεις, που τόσο χρειάζεται η Αρτέμιδα. Ίσως … Είναι όμως το πιθανότερο…. 
Αρτέμιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου