Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Θεσμός πια ο ποδηλατικός γύρος Αρτέμιδος

Η ανοιξιάτική μέρα και η καλή οργάνωση, έδωσαν την ευκαιρία σε περισσότερους από 1300 ποδηλάτες όλων των ηλικιών να λάβουν μέρος στον 3 ποδηλατικό γύρο της Αρτέμιδος που
έγινε την προ-περασμένη Κυριακή στην Αρτέμιδα.
 
Ο ποδηλατικός γύρος ξεκίνησε δειλά-δειλά πριν τρία χρόνια μετά από πρωτοβουλία του Τοπικού Δημοτικού Σύμβουλου Αρτέμιδος κ. Παναγιώτη Λάμπρου προέδρου της ΕΟΜΑΚ. (Εθελοντική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών). Αμέσως η εκδήλωση αγκαλιάστηκε κυρίως από την πιτσιρικαρία και στηρίχτηκε από το Δήμο.
Από νωρίς το πρωί, στο σημείο εκκίνησης, - στο χώρο του γηπέδου- είχε μαζευτεί το μεγάλος αριθμός από τους ποδηλάτες που θα έπαιρναν μέρος. Η αναμονή για το σύνθημα εκκίνησης περνούσε ευχάριστα αφού μουσικοχορευτικά συγκροτήματα έδιναν το δικό τους χρώμα και τόνο, αποσπώντας τα χειροκροτήματα των θεατών.
Η διαδρομή ήταν γύρω στα 12 χλμ και οι ποδηλάτες χρειάστηκαν περίπου μία ώρα για την ολοκλήρωση της. Στο τέλος της διαδρομής, από χορηγούς μοιράστηκαν σε όλους τους παρευρισκόμενους αναψυκτικά, γλυκά, φρούτα-μπανάνες- κ.λ.π.
Ο δήμαρχος, κ. Μάρκου, απεύθυνε χαιρετισμό και έκανε την κλήρωση, παρουσία του κ. Ζαχαριάδη, δέκα ποδηλάτων, προσφορά του αεροδρομίου.
Όπως συνήθως συμβαίνει, σε όλες τις επιτυχημένες εκδηλώσεις, κάποιοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν για δικό τους πολιτικό όφελος την επιτυχία. Φυσικά, από αυτού του είδους νοοτροπίες δεν μπορούσε να ξεφύγει και ο επιτυχημένος ποδηλατικός γύρος Αρτέμιδος. Ελπίζουμε, ο κ. Λάμπρου και η ομάδα του να μην υποκύψουν στις μικροπολιτικές απαιτήσεις, μικροπολιτικών ανδρών και σία.
Την εκδήλωση έκλεισε ο χαιρετισμός του νέου προέδρου του Αθλητικού Οργανισμού Σπάτων Αρτέμιδος, κ. Γιάννη Λεδάκη.
Είναι μια αξιέπαινη προσπάθεια, ανάμεσα στις άλλες δραστηριότητες της ΕΟΜΑΚ, που η στήλη ελπίζει να συνεχιστεί και στα επόμενα χρόνια. Συγχρόνως καταθέτει την ιδέα, αν είναι δυνατόν, ο ποδηλατικός γύρος να γίνεται δύο φορές το χρόνο. Άνοιξη και φθινόπωρο.
ΑΡΤΕΜΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου