Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Δήμος Μαρκόπουλου - μελέτη για πιθανή παραχώρηση του Δημοτικού Δικτύου Ύδρευσης στην ΕΥΔΑΠ

Αντικείμενο ενδελεχούς μελέτης και αντιπροτάσεων, αποτελεί το Σχέδιο Σύμβασης για την πιθανή παραχώρηση του Δημοτικού Δικτύου Ύδρευσης του Δήμου Μαρκοπούλου, στην ΕΥΔΑΠ. 

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, σας ενημερώνει ότι την Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2013, παρέλαβε από
τη διοίκηση της ΕΥΔΑΠ, το Σχέδιο Σύμβασης για την παραχώρηση του Δημοτικού Δικτύου Ύδρευσης, στα πλαίσια της συντονισμένης προσπάθειας, βελτίωσης και εξυγίανσης της οικονομικής κατάστασης του Δήμου μας. Τα σχετικά (ίδια) Σχέδια Συμβάσεων, παρέλαβαν και οι Δήμοι Ελευσίνας, Μαραθώνα, Μεγαρέων, Παιανίας – Γλυκών Νερών, Σπάτων – Αρτέμιδος και Φυλής.

Απαραίτητο ωστόσο είναι, να διευκρινιστούν τα εξής: Το σχετικό Σχέδιο Σύμβασης για την παραχώρηση του Δημοτικού Δικτύου Ύδρευσης του Δήμου Μαρκοπούλου, θα αποτελέσει αντικείμενο ενδελεχούς μελέτης και εξέτασης από εξειδικευμένους νομικούς συνεργάτες μας, μετά την ολοκλήρωση των οποίων, θα ακολουθήσουν αντιπροτάσεις από την πλευρά του Δήμου μας, οι οποίες θα έχουν προηγουμένως συζητηθεί διεξοδικά σε ειδικό Δημοτικό Συμβούλιο, όπου ο κάθε Δημοτικός Σύμβουλος θα εκφράσει την άποψή του, ούτως ώστε να εξασφαλίσουμε τους ευνοϊκότερους για εμάς όρους και να προφυλάξουμε τα συμφέροντα του τόπου μας

Σε καμία περίπτωση, δεν πρόκειται να λειτουργήσουμε υπό πίεση χρόνου, ούτε φυσικά να προχωρήσουμε σε βιαστικές κινήσεις, αφού πρώτιστο μέλημα για εμάς, συνιστά η εξασφάλιση του μέγιστου δυνατού οφέλους για τους συμπολίτες μας, μέσα από την υπογραφή της Σύμβασης. 

Πρέπει ακόμη να τονιστεί, πως εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και ειδικότερα, εξαιτίας της μείωσης των κρατικών επιχορηγήσεων της τάξης του 60%, καθίσταται σήμερα, εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατο για τους Ο.Τ.Α., να φέρουν εις πέρας την λειτουργία και κυρίως, τη συντήρηση και ουσιαστική βελτίωση των υποδομών των Δικτύων Ύδρευσης.

Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι, αφού το Σχέδιο Σύμβασης παραχώρησης των Δημοτικών Δικτύων Ύδρευσης, συζητηθεί και ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, θα υπογραφεί και από τις δύο πλευρές, με χρονικό ορίζοντα έως και τον Δεκέμβριο του 2013. 

Οπότε, έχουμε μπροστά μας σημαντικό χρόνο, προκειμένου μέσω διαπραγματεύσεων και διαβουλεύσεων, να εξασφαλίσουμε το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα για τον Δήμο μας και για τους συμπολίτες μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου