Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Δήμος Σπάτων, Αρτέμιδος - Παραιτήθηκε η κ. Μιχαλοπούλου ΓΓ του Δήμου.

Παραιτήθηκε από τη θέση του Γ. Γ. του Δήμου, κ. Στέλλα Μιχαλοπούλου, πριν καν συμπληρώσει ένα χρόνο θητεία της. Οι λόγοι που αναφέρει στην παραίτησή της είναι οι
συνηθισμένοι. «Προσωπικοί λόγοι…»

Όμως είναι πράγματι προσωπικοί και οικονομικοί οι λόγοι ( κάποιοι λένε ότι παραιτήθηκε γιατί έγινε μείωση στο μισθό της κατά 200 Ευρώ περίπου), ή κάτι περισσότερο;

Οι πληροφορίες μας λένε, ότι η κ. Μιχαλοπούλου, παρότι απολάμβανε της πλήρους εμπιστοσύνης του Δημάρχου, δεν έτυχε εξ αρχής της καλύτερης υποδοχής από μερίδα αιρετών και διευθυντικού προσωπικού του Δήμου. Ειδικά δε, όταν ανασήκωσε τα μανίκια, εκεί που άλλοι τα είχαν κατεβασμένα και προσπάθησε με διάφορες ενέργειες και αποφάσεις της να βάλει τάξη και να οργανώσει τις υπηρεσίες του Δήμου.

Μια από τις πρώτες θέσεις της ήταν να σταματήσει το «μπάτε και ότι ώρα θέλετε βγείτε». Μάλιστα δε, μετά από τις μάταιες και επανειλημμένες συστάσεις είχε πάρει απόφαση να δώσει σε μερικές δεκάδες αμετανόητους/ες αργία.

Το μεγαλύτερο διάστημα από την ολιγόμηνο θητεία της την απασχόλησε ο συντονισμός των υπηρεσιών και ο προγραμματισμός προμηθειών του Δήμου. Με απώτερο σκοπό να αποφεύγονται λόγω έλλειψης χρόνου οι απευθείας αναθέσεις και να γίνονται δημόσιοι μειοδοτικοί διαγωνισμοί.

Η ενοποίηση των υπηρεσιών του δήμου, για οικονομικούς λόγους και περιορισμό της απώλειας εργατοωρών ήταν στις άμεσες προτάσεις της. (Ήδη στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ., ο δήμαρχος ανακοίνωσε πως είναι σε αναζήτηση κτιρίου ικανού να στεγάσει όλες τις υπηρεσίες του Δήμου).

Στις προθέσεις της ακόμα ήταν να εξασφαλιστούν Ευρωπαϊκοί πόροι ώστε να γίνουν κάποια αναπτυξιακά έργα, μια και όλοι γνωρίζουμε ότι η υπάρχουσα οικονομική κατάσταση του Δήμου αφαιρεί ακόμα και τη σκέψη για έργα.

Όμως, από πληροφορίες της στήλης, οι προσπάθειές της σκόνταψαν στα μαγαζάκια που χρόνια τώρα έχουν αναπτυχθεί στο Δήμο. Ορισμένοι, δεν ήθελαν να θιχτούν οι ψηφοφόροι τους, κάποιοι δεν ήθελαν να χάσουν το ραχατιλίκι τους και κάποιοι άλλοι της πρόβαλλαν εμπόδια για να καλύψουν την ανεπάρκειά τους.

Έτσι και παρά τις εκκλήσεις του δημάρχου να παραμείνει, η κ. Μιχαλοπούλου μας είπε… "αντίο".
Δημήτρης Πνευματικάτος

3 σχόλια:

  1. Παραιτηθηκαι,την παραιτησαν,η απλα συμπληρωσε τον χρονο που ηθελε με χοντρο μισθο,κ πηγε για συνταξη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΦΟΥ ΗΤΑΝ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΟΛΗ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΗΣ,ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΕΦΕΡΑΝ ΕΔΩ;;ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΒΟΛΕΨΟΥΝ..ΡΕΖΙΛΙΑ ΞΕΦΤΥΛΕΣ

      Διαγραφή
  2. ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΓΙΑ ΒΛΑΚΕΣ.ΤΟΥΣ ΚΑΡΦΩΝΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟΝ ΡΑΚΙΤΖΗ,ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΔΟΕ,ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕ ΜΕ ΤΑ ΔΗΘΕΝ ΕΜΠΟΔΙΑ.ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ,ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΙΧΑΝ.ΑΠΛΑ ΕΚΑΝΑΝ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ.ΓΕΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου